Denizli Haber - Tekstili ile ünlü ilçelerden Buldan’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali bu yıl 21 Haziran’da kapılarını açacak. Üç gün sürecek festival ilk gün Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla start alacak.

Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin de katılımı ile kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Lonca Meydanı’nda günün anlamına ilişkin yapılacak konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve dokuma sanatından gösteriler yer alacak. Belküm’de aynı saatlerde ‘Buldan Fotoğrafları Sergisi’ düzenlenecek. Akşam saatlerinde Alanyazı Meydanı’nda Hamdi Kaval anma programı, Ozan Ozanca konseri gerçekleşecek.

Festivalin ikinci gününde 14 Mayıs Caddesi’nde keşkek hayrı yapılacak. Öğleden sonra Nuri Akın Parkı’nda Çakır Özcan ve orkestrasının fasıl dinletisi gerçekleşecek. Daha sonra yöresel yemek yarışması ve ödül töreni yapılacak.

Alanyazı Meydanı akşam saatlerinde gelenekselleşen defile gösterisine sahne olacak. Buldan Bezi’nden üretilen kıyafetler vatandaşların beğenisine sunulacak. Akşam saatlerinde Denizli’nin tanınmış gurubu Necati ve Saykolar konser verecek.

Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi

Festivalin son günü ise Nuri Akın Parkı’nda müzik dinletisi ve dokuma yarışması yapılacak. Akşam saatlerinde Alanyazı Meydanı’nda ünlü sanatçı Melek Mosso Buldanlılar ile buluşacak.

Editör: Tahir Aygün