Denizli Haber - Merkezefendi Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan maddelerden kardeş kent uygulaması görüşüldü. Buna göre, İdari ve Diğer İşler Komisyonu'ndan gelen karar ile Merkezefendi Belediyesi'ne kardeş kentler eklendi. Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla; kültür, turizm, sanat ve spor vb. alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilerek işbirliği ile hizmet üretilmesi kapsamında Merkezefendi Belediyesi ile Afyonkarahisar İli Başmakçı Belediye Başkanlığı, Burdur İli Çavdır Belediye Başkanlığı, Amasya İli Gümüşhacıköy Belediye Başkanlığı, Uşak İli Yeleğen Belediye Başkanlığı ve Uşak İli Karahallı Belediye Başkanlığı arasında belediyelerin imkânları ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde karşılıklı işbirliği yapılarak kardeş kent ilişkisi kurulmasına ilişkin husus oybirliği ile kabul edildi.

KARAHALLI DETAYI

Kardeş kent ilişkileri kurulması planlanan ilçeler arasında yer alan Uşak’ın Karahallı ilçesi, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan için ayrı bir öneme de sahip. Doğan’ın babası Nihat Süzek, 1994, 1999 ve 2009 yıllarında, 5’er yıl süreyle, doktorluk yaptığı Karahallı Belediyesi’nin başkanlık görevini yürütmüş, Doğan’ın çocukluk ve gençlik yıllarının büyük bölümü burada geçmişti.

PAMUKKALE’NİN KARDEŞ SAYISI 8’E YÜKSELİYOR

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında yapıldı. Toplantıda Kültür İşleri Müdürlüğü’nün “Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, turizm, sanat ve spor vb. alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilerek işbirliği ile hizmet üretilmesi kapsamında; Belediyemiz ile Burdur İli Yeşilova İlçe Belediye Başkanlığı, Uşak İli Eşme İlçe Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar İli Dinar İlçe Belediye Başkanlığı ve Hatay İli Dörtyol İlçe Belediye Başkanlığı arasında Belediyelerin imkânları ve tabi oldukları mevzuat çerçevesinde karşılıklı işbirliği yapılarak kardeş kent ilişkisi kurulması hakkındaki yazısı” görüşüldü. Karar, oy birliği ile meclisten geçti. Daha önce Nevşehir ili Ürgüp Belediye Başkanlığı, Şınak ili Silopi ilçesi Başverimli Belde Belediye Başkanlığı, Şırnak ili Güçlükonak Belediye başkanlığı, Moldava Gagavuz, Komrat İli Kıpçak Belediye Başkanlığı ile kardeş olan Pamukkale Belediyesi kardeş şehir sayısını 8’e yükseltecek.

BÜYÜKŞEHİR’DE 13 ŞEHİRLE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KARARI ALINMIŞTI

Şeniz Doğan, "çevre dostu belediye anlayışı ile çalışıyoruz" Şeniz Doğan, "çevre dostu belediye anlayışı ile çalışıyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin 13 belediye ile kuracağı kardeşlik köprüsü kararı görüşülmüştü. Oybirliği ile kabul edilen kararda; Uşak Belediyesi, Afyonkarahisar’ın Başmakçı, Dinar ve Evciler Belediyesi ile Sultandağı ilçesinin Yeşilçiftlik ve Şuhut ilçesinin Karaadilli Belediyesi, Kocaeli’nin Derince, İzmit ve Karamürsel Belediyesi, Ordu’nun Altınordu, Çamaş, Gürgentepe ve Kabataş Belediyesi ile kardeşlik köprüsü kurulacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 13, Pamukkale Belediyesi’ne 4 ve Merkezefendi Belediyesi’ne 5 kardeş şehir kararıyla 1 ayda Denizli’de toplam 22 kardeş şehir köprüsü kurulması kararı alınmış oldu.

Editör: Tahir Aygün