GÜNÜN İÇİNDEN

MTV ödeme şekli değişti artık böyle olacak!  Araç sahipleri dikkat

Milyonlarca araç sahibine MTV'nin 2. taksit ödemesine sayılı günler kala güzel haber geldi. MTV ödeme şekli değişti artık böyle olacak.

Abone Ol

Denizli Haber -MTV'nin 2. taksit ödemesine sayılı günler kala güzel haber geldi. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artık yeni bir sistemle ödenecek.

2024 yılında MTV, %58,46 oranında artış göstererek önemli bir zam aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte, araç sahipleri artık yılda bir kez, iki taksit halinde MTV ödeyecekler.

MTV ÖDEME ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

Önceki yıl 1.479 TL olan MTV bedeli, 2024'te 2.343 TL'ye yükseldi. Benzer şekilde, 2023'te 3.323 TL olan bir aracın MTV miktarı 2024'te 5.265 TL'ye çıktı. Elektrik motorlu araçlarda ise vergi, yeni karara göre tarifenin dörtte biri oranında ödenecek.

Akaryakıt, trafik cezaları, vergiler ve araç muayene ücretlerine gelen zamlar, otomobil sahiplerini mali açıdan zorlarken, MTV ödemeleri konusunda belirsizlik yaşayan araç sahiplerine yeni bir düzenleme getirildi. MTV ödemeleri artık şu şekilde gerçekleştirilecek:

31 TEMMUZ SON GÜN

MTV ödemeleri, aracın türüne, motor hacmine ve yaşına bağlı olarak belirlenir. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenir. İlk taksit için son ödeme tarihi 31 Ocak, ikinci taksit içinse 31 Temmuz olarak belirlendi. MTV zamanında ödenmezse, araç sahipleri faiz ödemek zorunda kalacaklar.

ARAÇ SAHİPLERİ BAYRAM EDECEK

Son zamlarla cebi yakacak hale gelen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) taksitlerini ödemek için araç sahipleri kredi kartı kullanmaya başladı. MTV ödemeleri yapacak olan araç sahipleri için Garanti Bankası özel bir kampanya başlattı.

Temmuz ayında taksit ödeme konusunda zorlananlar için 'Yarısını Öde' kampanyası duyuruldu. Garanti Bankası aracılığıyla yapılacak ödemelerde faizsiz ek taksit seçenekleri sunulacak.

İki taksitte ödeme yapmak isteyenlerin öncelikle Garanti Bankası'na ait bir kredi kartına sahip olmaları gerekmektedir. Kampanyaya katılmak için SMS yoluyla başvuru yapılabilir.

BAŞVURU SÜRECİ

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcunu faizsiz olarak iki taksitte ödemek isteyenlerin, 'MTV2' yazıp kendi telefon numaralarına gönderilen SMS'teki şifreyi 3340'a geri göndermeleri gerekmektedir. Banka tarafından önerilen format ise 'MTV2 ŞİFRE' şeklindedir.