Denizli haber - Teknoloji üretimine yatırım konusunda Denizli'nin lokomotif kent olduğunu dile getiren Başkan, değişikliğin önemini vurguladı. Değişikliğin hayatın bir parçası olduğunu, iş dünyasında ise kurum ve çalışanlar için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Değişimin başarılı olması için liderlerin kolektif olması, uyum sağlaması ve birbirlerine destek olarak hareket etmeleri gerektiğini belirterek MÜSİAD olarak görevlerinin geniş imkan sunmak ve Türkiye'yi uluslararasına açmak olduğunu söyledi.

Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı ise konuşmasında MÜSİAD'ın Türkiye'ye kattığı güçten bahsetti. Çeşitli illerde ardı ardına oluşturulan şubelerin geleceğe umut oluşturduğunu vurgulayarak "Gençlerimiz ile daha güçlüyüz, kendileriyle gurur duyuyoruz." dedi.

"DÜNYA'NIN EN GENÇ ÖRGÜTÜYÜZ"

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel de galada konuşma gerçekleştiren isimlerden biriydi. Günün anlam ve öneminin önümüzdeki günlerin planlarını ve stratejilerini konuşmak olduğunu söyleyen Genç Başkan, konuşmasına yeni nice kurulların olması temennisi ile başladı.

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, "Kurumsal kimliğini oturtmuş MÜSİAD sayesinde, biz de Dünya'nın en genç örgütü haline geldik. İçimizde hep daha iyisini yapma, daha ileri gitme heyecanı var." dedi.

Göreve geldiği günden bugüne 9 ay geçtiğini belirten Ertemel, 9 aydır yaptıkları projelerden bahsetti. Bu yıl 250 bin dolar getirisi olan genç iş adamı yetiştirme projelerini, gelecek yıl 750 öğrenci yetiştirerek 350 bin dolara çıkarma hedefli bir program yapmak istediklerini açıkladı.

Ayrıca, yakın zamanda 'Genç İş Adamları Kongresi' düzenleneceğini duyurdu.

Genç MÜSİAD'ın T3 vakfının bir partneri olduğunu dile getiren Ertemel, teknoloji hamlesi yapacakları müjdesini verdi.

"SAHİP OLDUĞUMUZ COĞRAFYA BİZE BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLÜYOR"

Türkiye'nin hitap ettiği insanlık ve coğrafi konumu nedeniyle kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini ifade eden Genç Başkan Ertemel, Filistin'e dikkat çekti.

"Balkanlara gittiğimizde görmüş olduk ki, ülkemiz hitap ettiği insanlık ve coğrafyası ile bize büyük sorumluluk yüklüyor. Filistin'de zulüm devam ediyor. Bugün ekonomik anlamda Türkiye'ye düşen kişi başı milli gelir otuzbeş bin dolar olsaydı, oraya müdahalemiz farklı olurdu. Bu yüzden Türkiye'nin en yaygın iş adamı örgütüne çok sorumluluk düşüyor." dedi.

Sadece bölgesel düşünülmemesi gerektiğini vurgulayarak "Bölge ve şehirler, aileler kalkınırsa ülke kalkınır. Biz de ancak bu şekilde temas ederiz. Diğerlerine temas etme niyetiyle çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

Çalışkan ve genç nüfusla umut vaad ettiklerini belirten başkan hem kendi işlerine hem de Dünya ile ilgili kalkınmalara özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geceye yoğun programı nedeniyle katılım sağlayamayan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Aslan yerine yardımcısı Abdulsamet Temel konuşma gerçekleştirdi.

Motorine Zam Geliyor Motorine Zam Geliyor

POTANSİYELİMİZİ FARK ETMELİYİZ!

Yurt içinde 14 bini aşkın şubesi yurt dışında 90 şubesi ile üreterek ve planlayarak bu günlere geldiklerini açıklayan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel, "MÜSİAD bir okul, biz de öğrencileriyiz" dedi.

Özellikle Genç MÜSİAD'ın Türkiye'de en uzun vadeli gençlik kurulu olduğunu söyleyen başkan yardımcısı, her iki kurumun da sürdürülebilir çalışmalar yapan, öncü bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi. Hedeflerinin milli ve mali değerlere katkı sağlayarak gençleri eğitmek ve yetiştirmek olduğunu açıklarken "Çünkü gençlik en önemli yıllar" ifadesini kullandı. Başlangıçta niyetinin 'bu ülkeye nasıl katkı sağlarım' olduğunu vurgulayan Temel, "hepimizin bu şekilde hareket etmesi ve potansiyelini fark etmesi gerekiyor" dedi.

"FİLİSTİN'DE YAPILAN SOYKIRIMA ULAŞABİLMEK İÇİN BİR OLMALIYIZ"

Konuşmasında Filistin'e de yer veren Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel, bu ülkenin, bu coğrafyanın geleceğini düşünerek hareket edilmeli, Filistin'de yapılan soykırıma ulaşabilmek için birlik olmalı ve büyümeliyiz. Beraber olmamiz bile o insanların gelecekleri için çok önemli." dedi.

"FİKİRLERİMİZİ MUHATAP ALAN BİR LİDER VAR"

Hem MÜSİAD'ın faydalarından yararlanın hem de bu ülkeye katkı sağlayın diyen Temel, Genç MÜSİAD'ın kazandırdığı bazı fikirlerden de bahsetti. Pasaport harcı alınmaması ve OSB teknik bölümlerin okullarda açılması gibi fikirlerin Genç MÜSİAD'a ait olduğunu sıralarken "Bizi muhatap alan bir lider var. Bu yüzden söylemekten, üretmekten çekinmeyin." dedi.

"DENİZLİ'YE HOŞ GELDİNİZ!"

Ev sahibi olarak konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise "Bir kuruluşta, ailede gençlik yoksa gecelek yoktur. Arkadan gelen, önden gideni takip etmez hatta belki geçmezse o ailenin ileri gitmesi mümkün olmaz. Gençlik demek yeni fikir, enerji, heyecan demek. Hayalleri olan, iş yapan demek. Büyüklerin hayallerinden ziyade hatıraları olur çünkü"dedi.

MÜSİAD'ın kurulduğu günden bu yana ülkeye çok katkısı olduğunu dile getiren Başkan Zolan, kuruluşun sadece üreten insanlardan, maddiyattan değil; değerleri ve prensipleri, ilkeleri olan bir kuruluş olduğundan bahsetti.

Denizli'nin üretime katkısından bahsederek, ahlaklı ve ilkeli olarak katkı sağladığını dile getirerek "Denizli'ye hoş geldiniz" dedi.

Son sözlerine "Acı var, katliam var. Gazze'ye bakınca kadın, çocuk demeden, hedef fark etmeden canlıları yok etme anlamında bir vahşet var. Bir an önce sona ermesi için dua ediyoruz. Eğer Türkiye olarak belli bir noktanın üzerine çıkarsak hem saldırılara, hem inanç dünyamızdaki kardeşlerimize sahip çıkabiliriz" dedi. Hedefin sadece bu coğrafyaya hizmet olmadığını, gönül coğrafyasına da hizmet olduğunu vurguladı.

Konuşmaların sona ermesinin ardından belirli kriterleri karşılayan Genç MÜSİAD'ın şubelerine ödül verildi. Şube başkanları ödüllerini Başkan Zolan, Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Temel'in elinden aldı.

Galanın sonunda yas itibari ile artık Genç MÜSİAD'dan, MÜSİAD'A geçen iş adamlarına da plaket verildi.

Editör: Tahir Aygün