Denizli haber - ABD'deki film ve dizi sektörünün kalbi Hollywood'da senaristlerin başlattığı ve oyuncuların da katıldığı, yaklaşık 5 aydır süren grev sona erdikten sonra Netflix, reklamsız yayın hizmeti fiyatlarını artırmayı düşünüyor.

Netflix, bu kararla şirketin karlılığını artırmayı ve bütçe bilincine sahip müşterileri reklam destekli abonelik planlarına çekmeyi amaçlıyor.

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Hollywood'daki grevin bitmesini bekleyen Netflix, şimdilik fiyat artışını erteliyor.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 22-10-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 22-10-2024

Amerika Yazarlar Birliği kısa bir süre önce stüdyolarla geçici bir anlaşma yaptı ve Sinema Oyuncuları Birliği de Hollywood stüdyolarıyla görüşmelere yeniden başladı.

Netflix, dünyanın farklı ülkelerinde potansiyel fiyat artışları üzerine görüşmeler yapmayı düşünürken ilk değişikliklerin ABD ve Kanada gibi pazarlarda gerçekleşmesi bekleniyor.

NETFLİX'İN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Platformun Türkiye fiyatı eylül ayı başında zamlanmıştı. Bu zammın ardından SD kalitede reklamsız izleme fiyatı 100 TL, Ultra HD kalitede reklamsız izleme fiyatı ise aylık olarak 200 TL olmuştu. Netflix yapılan zamlar için şu açıklamayı yapmıştı: “Hem içerik sayımız her gün artıyor hem de en yüksek kalitede işler üretmeye devam ediyoruz. Fiyat politikamızı da buna göre ayarlıyoruz ve tüm ülkelerde farklı dönemlerde fiyat artışı yapıyoruz”

NETFLIX'E ZAM MI GELDİ?

Netflix'in resmi internet sitesindeki 'Netflix'in maliyeti nedir?' kısmında yer alan ifadeler ise şu şekilde:

"Netflix'i akıllı telefonunuz, tabletiniz, Akıllı TV'niz, dizüstü bilgisayarınız veya yayın cihazınızda sabit bir aylık ücretle izleyin. Aylık plan ücretleri 99,99 TL ile 199,99 TL arasında değişmektedir. Ekstra maliyet yok, sözleşme yok."

NETFLIX FİYATLARI 2023 GÜNCEL

Netflix temel plan fiyatı: 99,99 TL
Netflixstandart plan fiyatı: 149.99 TL’ye,
Netflix özel plan fiyatı: 199.99 TL

NETFLİX ABONELİK ÇEŞİTLERİ

Temel Plan: Tek cihaz, 720p HD çözünürlük
Standart Plan: 2 cihaz, 1080p tam HD çözünürlük
Özel Plan: 4 cihaz, Ultra HD çözünürlük

NETFLİX PAKET DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Netflix'te üyelik paketini değiştirmek için uygulamada ya da web sitesi üzerinden profilinize girin.

Uygulama ana ekranı açıldıktan sonra uygulama ana ekranının sağ alt köşesinde bulunan 'Daha Fazla' seçeneğine tıklayarak buradaki başlıklardan 'Hesap' başlığını seçin.

Hesap seçeneği eğer bilgisayardan giriyorsanız internet tarayıcınızda, akıllı telefonunuzdan giriyorsanız mobil tarayıcınızda açılacaktır.

Bu ekranda hesabınızla ilgili tüm ayarları yapabilirsiniz. Hesap e-posta adresini değiştirme, şifresini değiştirme ve ödeme yöntemlerini değiştirme gibi birçok özelliği bu ekrandan yapabilirsiniz.

Bu ekrandaki seçeneklerden 'Plan Ayrıntıları' başlığının altındaki 'Planı Değiştir' seçeneğine tıklayarak işleme devam edin.

'Planı Değiştir' seçeneğini tıkladıktan sonra karşınıza üç tane Netflix üyelik paketi isimleri ve özellikleri çıkacak. Yanında tik işareti olan şu anda kullanmakta olduğunuz paketi belirtir. Değiştirmek istediğiniz paketi seçebilirsiniz.

Editör: Tahir Aygün