GÜNÜN İÇİNDEN

O paralar bugün hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakanlık, sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahibi hanelere yönelik sosyal yardımlarını sürdürüyor ve bu ay toplamda 3,8 milyar lira ödeme yapılacak.

Abone Ol

Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türkiye Aile Destek Programı'nın yıl sonuna kadar uzatıldığı bilgisi verildi. Bakan Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra gelir kriterine göre destek alamayan hanelerin de programa dahil edildiğini hatırlattı. Bu ayki ödemeyle birlikte toplam 92,1 milyar lira destek sağlandığını belirten Göktaş, her ay düzenli destek verdiklerini vurguladı.

Bakan Göktaş, açıklamasında şunları kaydetti: "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız."

Bakanlık, değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırıyor. Göktaş, "Sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz," ifadelerini kullandı.