Denizli Haber - Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında başlatıldığını ve engelli bireylerin aile yanında desteklenmesini amaçladığını hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak, bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarını destekliyoruz" dedi.

PAÜ’de Genel Sekreter Ceylan Görevden Alındı PAÜ’de Genel Sekreter Ceylan Görevden Alındı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı. "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz sosyal hizmet modelleriyle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde hak sahiplerine aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını belirten Göktaş, Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile bu miktarın 9 bin 77 TL’ye çıkarıldığını ve ödemelerin Ağustos ayında artışlı şekilde hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu ay toplam 4,1 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Hali hazırda 555 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın engelli bireylerin aile ortamında bakımını sağlarken, ailelerin de ekonomik olarak desteklenmesini amaçladığını belirterek, bu yardımların sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde devam edeceğini vurguladı. 

Editör: Tahir Aygün