2024 KPSS sonuçları açıklandı 2024 KPSS sonuçları açıklandı

Denizli haber - Öğrenciyi kayıt etmek için okula bağış isteyen okul müdürleri kıskaca alındı. Şikayet sonrası incelemeler başlatılıyor. Para istendiği tespit edilir ise okul müdürlerine hapis cezasına kadar işlem yapılacak.

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrenci velileri ve okullar arasında "bağış" adı altında para talepleri ile ilgili tartışmalar alevleniyor. Resmi kayıtlar ve Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri açıkça belirtmesine rağmen, bazı okulların kayıt sırasında velilerden çeşitli gerekçelerle yüksek miktarda bağış istediği rapor ediliyor.

Yasal Olmayan Taleplere Dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut yönetmeliklerine göre, okulların velilerden kayıt veya herhangi bir amaçla zorunlu bağış talep etmeleri kesinlikle yasaktır. Ancak, iddiaya göre bazı okullar, kırtasiye, temizlik, bakım ve onarım giderleri gibi nedenlerle 150 bin liraya varan bağışlar talep ediyor. Bu bağışlar, öğrenci kaydının yapılmasına koşul olarak sunulabiliyor, ki bu durum doğrudan yasalara aykırı bir uygulama teşkil ediyor. Okul Müdürleri Para İsterse Bunu Yapın Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimlerine şikayette bulunun. İnceleme başlatılsın ve durum tespit edildiği vakit hem kaydınız ücretsiz olması gerektiği gibi gerçekleşsin hem de sözde bağışçı müdürler ceza alsın. İdari para cezasından, hapis cezasına ve meslekten mene kadar pek çok işlem uygulanacaktır. Velilerin haklarını korumak ve mevzuata uygun bir eğitim ortamı sağlamak adına bu tür durumları yetkililere bildirmeleri büyük önem taşıyor.

Editör: Tahir Aygün