Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Çalışan Temsilcilerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Etkinliğinin Artırılması” projesi OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Seminer, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş, Türkiye İşveren Konfederasyonları adına OYAK Denizli Çimento Fabrikası İnsan Kaynakları ve İdari İşler Yöneticisi Ekim Balta Aydın, HAK-İŞ Konfederasyonu adına Denizli İl Başkanı Halil Turan, TÜRK-İŞ Konfederasyonu adına Denizli Temsilcisi Yakup Çetin ve Mevzuat İşleri Daire Başkanı İsmail Gültekin’in açılış konuşmaları ile başladı.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş konuşmasında, “Ülkemizde meydana gelen iş kazalarında her yıl yaklaşık 2000 kişi hayatını kaybetmekte, 1.800 kişi de sürekli iş göremez hale gelmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda kanun ve yönetmelikler çıkartılmasına, genelgeler yayınlamasına ve işyeri denetlemeleri yapılmasına rağmen iş kazalarında bir azalma olmamaktadır. Bu yüzden bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız “Tiyatral Gösteri” çalışan temsilcilerimiz ve çalışanlarımızda İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşması bakımından büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu tür organizasyonları daha kapsamlı ve daha büyük kitlelerle yaparsak İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda büyük bir adım atıp, iş kazalarını azaltabiliriz.” dedi.
“İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde” belirlenen ve iş kazası ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde görev yapan çalışan temsilcilerine yönelik olarak hazırlanmış olan tiyatral gösteri ile çalışan temsilcilerinin mevzuatta belirlenen görev, yetki ve sorumluluklarının anlatıldığı, izleyici potansiyeli ve beklentilerine uygun toplam 6 adet skeçten oluşan tiyatro oyunu sahnelendi.
Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, işçi-işveren konfederasyonları, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Organize Sanayi Bölgeleri ile işbirliğince gerçekleşmektedir.
Proje ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi, doğru davranış modellerinin kazanılması, farkındalığın artırılması ve iş kazalarının ve meslek hastalıklarının azaltılmasında çalışan temsilcilerine düşen görev, yetki ve sorumlulukları anlatılmaktadır.