Denizli Haber - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karz-ı Hasen Başkanı Muhammed Ali Özeken, Denizli MÜSİAD Başkanı Engin Boyacı, yönetim kurulu ve üyeleri ziyaret etti. Başkan Özeken, ‘Karz-ı Hasen’i her yönüyle üyelere anlattı. Karz-ı Hasen, MÜSİAD üyeleri için tam anlamıyla faydalı bir yardımlaşma hareketi olduğuna dikkat çeken Özkesen, “Karzı-ı Hasen, ülkemiz ticaretindeki birikim oranını artırarak, tüccarın zor günlerinde dayanışma sergilemesini ve ticaretin üzerindeki yüklerden biri olan faiz olgusunu “Karz-ı Hasen” mekanizması ile tüccarın üzerinden kaldırarak bereketi artırmayı amaçlamaktadır.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 16.30.47

Karzı Hasen yani güzel borçlanma, maddi sıkıntıya düşmüş bir kişiye finansal yardım yapmak üzere ihtiyaç duyduğu meblağı verip hiçbir menfaat temin etmeden, sadece Allah rızası için verilen borcun aynıyla geri verilmesidir. Derneğimiz Karz-ı Hasen sandığı girişimiyle üyelerimizin bu sıkıntıyı gidermesine ön ayak olmaktadır. Özellikle deprem bölgesindeki üyelerimizin işlerinde tekrardan başarı sağlaması için Karz-ı Hasen uygulaması büyük fayda sağladı. Bu sistemle birlikte MÜSİAD üye sayımızda artışlar oldu. Bugün yaptığımız üye ziyaretleriyle de Karz-ı Hasen sistemimizi bir kez daha anlatmış, bilgilerimizi tazelemiş olduk’ dedi

Whatsapp Image 2024 10 23 At 16.30.47 (2)

BAŞKANIMIZI DENİZLİ’DE AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

DTO İle PAÜ’den Gıda İsrafını Önlemek İçin Dev Adım DTO İle PAÜ’den Gıda İsrafını Önlemek İçin Dev Adım

MÜSİAD Karz-ı Hasen Başkanı Muhammed Ali Özeken’i, Denizli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Şube Başkanı Engin Boyacı, ‘Karz-ı Hasen Başkanımızı Denizli’de ağırlamaktan dolayı çok mutluluk duyduk. Kur'an-ı Kerim'de 5 farklı surede geçen Karz-ı Hasen, Allah için verilen güzel borç olarak ifade edilir. Bu güzel yardımlaşma uygulamasının biz MÜSİAD üyelerine çok faydası olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu doğrultuda şube olarak çalışmalarımıza aynı özveriyle devam edeceğiz. Bugün başkanımızla beraber yürüttüğümüz Karz-ı Hasen çalışmaları vesilesiyle 4 üye ziyaretinde bulunduk. Üyelerimize Karz-ın önemini paylaştık, üyelerimizde başkanımızın aktardığı bilgilerle birlikte Karz-ı Hasen uygulamasının önemini daha iyi anladılar’ dedi. MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı, MÜSİAD Karz-ı Hasen Başkanı Muhammed Ali Özeken’e ziyareti nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 16.30.47 (3)

Editör: Tahir Aygün