GÜNÜN İÇİNDEN

Pamukkale Üniversitesi Yerli Üretimde Türkiye Birincisi Oldu

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TEKNOFEST ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen Teknofest 2024 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Pamukkale Üniversitesi Atay Takımı, Alatay aracı ile Yerli Ürün Teşvik Kategorisinde birinci olarak ödül almaya hak kazandı.

Abone Ol

Denizli Haber - 12-17 Ağustos tarihlerinde TÜBİTAK Kocaeli/Gebze yerleşkesinde yapılan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 Elektrikli Araç Yarışları Efficiency Challenge yarışlarında Pamukkale Üniversitesi Atay takımı tamamen yerli tasarımlar ile ürettiği Alatay aracıyla ‘Yerli Ürün Teşvik Kategorisi’nde birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Rektör Kutluhan: “Üniversitemize ve şehrimize bu gururu yaşattığı için Atay Takımına teşekkür ediyoruz”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gelen birincilikle ilgili şunları ifade etti: “Üniversitemize ve şehrimize bu gururu yaşattığı için Atay Takımına ve sponsor olan Senkron Arge, Özdisan, Çeşmeliler, Hisar Elektronik ve DT Lazer firmalarımıza çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan ve Selçuk Bayraktar’dan Atay Takımı’na Ziyaret

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Teknofest 24’te PAÜ’yü temsil eden ve birincilik elde eden ATAY Takımının çalışma alanını ziyaret ederek takım üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

TEKNOFEST 24’te Pamukkale Üniversitesi’nin finalist olarak yarışacak takımlar ile süreçleri devam eden takımlar ise şu şekilde yer aldı: Turizm Teknolojileri Yarışması – NCT-Centaur Takımı (Finalist), Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması (Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi) – VisionaryHealth Takımı (Finalist), İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması (Sosyal İnovasyon Kategorisi) – RASFEM Robotik Takımı (Finalist), Savaşan İHA Yarışması – ALGAN Takımı (Finalist), Dikey İnişli Roket Yarışması – Hazar Takımı (süreç devam ediyor), Roket Yarışması (Zorlu Görev Kategorisi) – Hazar Roket Takımı (süreç devam ediyor), Roket Yarışması (Orta İrtifa Kategorisi) – Laodikya Takımı (süreç devam ediyor), Model Uydu Yarışması – MİMAS Takımı (süreç devam ediyor), Roket Yarışması (Sıvı Yakıtı Roket Motoru Geliştirilmesi Kategorisi) – MESA RocketWorks Takımı (2025 yılında yarışacak).

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 7. yılında 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST’e Adana ev sahipliği yapacak.

Detaylı bilgiye https://www.teknofest.org/tr/ linki üzerinden ulaşabilirsiniz.