GÜNÜN İÇİNDEN

Pamukkale Üniversitesi'nde Otobüs Seferlerinin Kaldırılması Tepkilere Yol Açtı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) kampüsünde belediye otobüslerinin üst kısımdan geçmeme kararı, üniversite personeli ve öğrencilerinin tepkisini çekti. Özellikle engelli, astım, KOAH, hipertansiyon gibi kronik rahatsızlıkları bulunan bireyler, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı bu karar karşısında zor durumda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Abone Ol

Denizli Haber - Belediye otobüsleri, daha önce mesai ve ders saatleri başlangıç (07.30/09.00) ve bitiş (16.30/17.30) saatlerinde kampüsün üst kısmına kadar gidiyordu. Ancak aniden alınan ve nedenine anlam verilemeyen bir kararla bu uygulama kaldırıldı. Bu durum, üniversite personel ve öğrencilerinin 600-700 metrelik bir rampayı çıkmak zorunda kalmasına neden oldu.

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) PAÜ Temsilcisi Erhan Aran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özellikle engelli ve kronik rahatsızlıkları bulunan personel ve öğrenciler, kampüsün alt kısmında inmek zorunda kalıyor. Kötü hava koşulları da bu durumu daha zor hale getiriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, seferlerin aksamasını önlemek için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Ancak, rektörlük yönetiminin bu soruna ilişkin randevu talebimize geri dönüş yapmaması düşündürücüdür."

Aran, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Engellileri ihmal eden bir ülke, potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiş demektir' sözlerine tamamen katılıyoruz. Pamukkale Üniversitesi’nde insan odaklı bir yönetim anlayışının hakim olmasını, engelli ve sağlık sorunu yaşayan öğrenciler ve personelin mağduriyetlerinin hızla giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Bu kararın yeniden değerlendirilmesi için çağrıda bulunan Aran, ilgili yetkililerin soruna çözüm bulmasını beklediklerini belirtti.