Tahir Aygün - Denizlili Turizmciler son dönemdeki iptallerden dolayı zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. Doğa Termal Genel Müdürü Murat Taşlıcalı ‘Pamukkale ve Karahayıt, döviz kurunun sabit kalması nedeniyle zor günler geçiriyor. Türkiye, döviz kuru nedeniyle pahalı hale gelirken, 2024 yılı için yapılan rezervasyonların iptali ve turistlerin Mısır, İspanya ve Yunanistan gibi alternatif destinasyonlara yönelmesi bölgede büyük bir darbe yarattı’ dedi.  Taşlıcalı, “Bu durum, bölgemizin turizm gelirlerinde ciddi kayıplara yol açıyor,” diye konuştu.

FTI İflası Sahil Otelcilerini Panikletti

Avrupa'nın büyük tur operatörlerinden FTI'ın iflas etmesi, sahil otellerinde büyük bir paniğe yol açtığını dile getiren Murat Taşlıcalı  “FTI'ın iflası, sahil otellerinde fiyatların düşmesine neden oldu ve bu durum Türk misafirlerin tatil planlarını değiştirdi. Otelciler panik içinde fiyatlarını düşürdü ve bu da sektörde büyük bir belirsizliğe yol açtı,” diye konuştu.

Euro 2024 Etkisi ve Gurbetçi Ailelerin Gelişi

‘Euro 2024 turnuvası, gurbetçi ailelerin Türkiye’ye gelmesini engelledi.’ Diyen Taşlıcalı  ‘Bölgedeki bazı oteller, bazı günlerde sıfır oda ile günü kapatmak zorunda kalıyor. Bu durum, otellerin doluluk oranlarını olumsuz etkiliyor ve turizm sektöründe büyük bir kaygıya neden oluyor.’ Şeklinde konuştu.  Taşlıcalı, “Euro 2024 nedeniyle gurbetçi aileler Türkiye’ye gelmiyor ve bu da bölgemizdeki otellerin doluluk oranlarını ciddi şekilde etkiliyor,” dedi.

Fırsatçıların Fiyat İndirimi Baskısı

‘Turizmin zor günler geçirdiği bu dönemde, fırsatçılar devreye girerek otelcilere fiyat indirim baskısı yapıyor.’ İddiasında bulunan Taşlıcalı Taşlıcalı, “Ucuz etin suyu yavan olur derler. Ucuz tatil deyip, kalite ve sağlıklı hizmeti unutmamak gerekir,” dedi.

Turizm İçin En Uygun Zaman

Taşlıcalı, “Pamukkale bölgesi, fiyat kıyaslamasında en uygun destinasyonlardan biri. Tatil için en uygun zaman şu an,” dedi. Ancak, turizmin sürdürülebilirliği için kalite ve hizmet standartlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Denizli'de aramızdan ayrılanlar 15-09-2024 Denizli'de aramızdan ayrılanlar 15-09-2024

Taşlıcalı, “Güzel başladık ama devamı gelmeyecek gibi görünüyor. Turizmin sürdürülebilirliği için kaliteli hizmet ve uygun fiyat dengesini korumalıyız,” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Tahir Aygün