SİYASET

Pamukkale’de Kreş İhtiyacı İçin MHP Meclis Grubu'ndan Soru Önergesi

Pamukkale Belediyesi MHP Meclis Grup Başkan Vekili Raşit Özdemir, Pamukkale ilçesindeki kreş ihtiyacı hakkında belediye meclisine bir soru önergesi sundu. Özdemir, özellikle emek yoğun bir bölge olan Pamukkale’de tekstil ve diğer fabrikalarda çalışan kadınların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri kreşlerin önemine dikkat çekti.

Abone Ol

Denizli Haber - Özdemir, ilçede yer alan Dokuzkavaklar, Anafartalar, Deliktaş, Aktepe, Karşıyaka, Fatih, Kayıhan, Zeytinköy ve Bağbaşı gibi mahallelerde kreş ihtiyacının acil bir gereklilik olduğunu belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinde verilen kreş yapma vaatlerini hatırlattı. Çalışan ailelerin çocuk bakım merkezlerine olan ihtiyacının gelişmiş ülkelerde olduğu gibi karşılanması gerektiğini vurgulayan Özdemir, Pamukkale Belediyesi'nin bu konuda ne gibi adımlar attığını sordu.

KREŞ İHTİYACINA YÖNELİK TALEP

Özdemir, çalışan emekçi ailelerin, özellikle kadın işçilerin yoğun olarak yer aldığı bu mahallelerde, çocuklarını mesai saatlerinde güvenle bırakabilecekleri kreşlerin yapılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. Kreşlerin, hem kadınların iş hayatındaki yerlerini sağlamlaştıracağını hem de çocukların güvenli bir şekilde eğitim almasını sağlayacağını dile getirdi.

BELEDİYEYE ÇAĞRI

Soru önergesinde, Raşit Özdemir, Pamukkale Belediyesi’ne 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana söz konusu mahallelerde kreş yapımıyla ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu ve belediyeden bu konuda yazılı bilgi talep etti. Özdemir, kreş yapımının özellikle işçi yoğun mahallelerde öncelik kazanması gerektiğini belirterek, bu konuda adımlar atılmasının bölge halkı için hayati bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.