GÜNÜN İÇİNDEN

Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak?

Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ekim ayı içerisinde 21 günlük süreç geride kalırken vatandaşlar Pastırma Yazı ne zaman, pastırma sıcakları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Pastırma sıcakları hangi tarihte başlayacak?

Abone Ol

Denizli Haber Pastırma yazıSonbahar mevsimi içerisinden kısa süreli hava sıcaklıklarının yükselmesi ve yazı anımsatacak günlerin yaşanması anlamına gelmektedir. Genellikle Ekim ayı sonu veya Kasım ayı başlarında görülen sıcaklık artışı Pastırma sıcakları olarak adlandırılır. Peki Pastırma Sıcakları ne zaman başlayacak?

PASTIRMA YAZI NEDİR?

Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu meydana gelir.

PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN?

Pastırma sıcakları genellikle sonbahar mevsiminde ekim ayı sonu ile kasım ayının ikinci haftası arasında yaşanıyor. Bu aralıkta yaşanan sıcak hava dalgasının etkili olduğu, sıcaklıkların mevsim normallerine göre daha yüksek seyrettiği, gündüzleri güneşli, geceleri açık ve ayazlı günler için pastırma sıcakları ifadesi kullanılır.