Denizli Haber - İki hafta süresince PAÜ Botanik Bahçesi, PAÜ Orman Okulu Uygulama Merkezi ve PAÜ Çocuk Üniversitesi açık ve kapalı alanlarında anaokulu ve ilkokul grubu öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici orman okulu temelli yaz okulu programı ile ilgili şunları ifade etti: “Doğa ve Oman temelli yaz okulu programı ile çocukların doğa ve çevresiyle tanışık ve barışık ve kendilerini doğanın bir parçası olarak gören bireyler olmaları amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra bu program ile çocuklar yaz tatillerini eğlenerek, öğrenerek ve akranları ile kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmaktadır.”

PAÜ Çocuk Üniversitesinin amaçlarından biri olan üniversitede görev yapan akademisyenlerle okul çağındaki öğrencileri bir araya getirmek için yaz okulu programında onlarca farklı aktivite düzenlendi. 

Denizli'de 19, 20 Eylül'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 19, 20 Eylül'de Elektrik Kesintisi

Dr. Öğr. Üyesi Kudret Aykırı ile “Doğada Ben, Doğada Biz”, “Orman Okulu Hukuku – Hukuk Okuryazarı Ekolojik Vatandaş Çocuk”, “Doğal Tarihimle Sahnedeyim”, “Doğada Geleneksel Çocuk Oyunları”, “Ekonomik Bir Ürün Olarak Çam Fıstığı”, “Çevresel Sanat Bağlamında Yolculuk Asası”, “Çevresel Sanat Bağlamında Doğa ve Ritim” ve “Doğa ve Hissetme” atölyeleri gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Aytekin ile çocuklar birbirleri ile tanışarak çam fıstığı toplayıp, kırıp afiyetle yediler. Ardından obalar asalarını yapmak için doğadan istedikleri materyalleri topladılar. Oba asasını yapmak için doğal malzemeleri renklendirerek oba asasını oluşturdular. Ayrıca Serkan Aytekin ile “Doğada spor”, “Doğada Drama”, “Doğada Müzik ve Ritim”, “Doğa Keşfi ve Minyatür Oluşturma”, “Doğada Yaşam Sanatı” atölyeleri gerçekleştirildi. 

Obalar Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici ve Uzman Güllü Katırcıoğlu tarafından “Doğada Fen Bilimleri: Büyüteçle Güneş Işınlarını Topluyoruz” ve “Doğanın Yeşil Fabrikası: Ağaçlar” atölyeleri; Doç. Dr. Erhan Ekici tarafından ise “Doğada Yön Bulma” ve Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Çekbaş tarafında “Astronomi” atölyesi,  gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Ahmet Erol tarafında “Orman Okulu ve Robotik Kodlama”, “Bir STEAM Etkinliği Olarak Bez Çanta Tasarlama”, “Bilimsel Süreç Becerileri ve Toprağın Katmanları” atölyeleri; Arş. Gör. Merve Eker tarafından “Doğa Gözlemi”, “Tohum Topu” atölyeleri gerçekleştirildi. 

Çocuklar program kapsamında günün çoğu zamanını gölge ve serin alanlarda, günün sıcak saatlerini bina içerisinde yer alan geniş sınıflar ve çocuk meclisi/sahnesi alanında dinlenerek, eğlenerek ve öğrenerek geçirmektedir.

İlgili programın ikinci dönemi 8-20 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olup üçüncü dönem (22 Temmuz -2 Ağustos 2024) kayıtları devam etmektedir. PAÜ Çocuk Üniversitesi sadece yaz tatilinde değil eğitim-öğretim yılı içerisinde de devam etmektedir. PAÜ Çocuk Üniversitesine ait programlar hakkında detaylı bilgiye web sayfasından (https://www.pau.edu.tr/paucocukuni/tr) ve sosyal medya hesaplarından (Instagram: @paucocukuni & Facebook:  https://www.facebook.com/paucocukuni/ & Youtube: https://www.youtube.com/Pamukkale%C3%87ocuk%C3%9Cniversitesi ) ulaşabilirsiniz.

Editör: Tahir Aygün