Denizli Haber - Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine verilen ödüller, Uluslararası Engelsiz Bilişim 2024 Kongresi’nin 25 Eylül’de gerçekleştirilen açılış töreninde takdim edildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sekretaryasını yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından düzenlenen Engelsiz Bilişim Ödülleri, web sayfasından üzerinden gerçekleştirilen aday gösterim süreci ve farklı STK ve engelli gruplarından oluşturulan uzman jüri değerlendirmesi sonucunda belirlendi. Engelsiz Bilişim Ödülü almaya hak kazanan kurum ve hizmetlerin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak engelli bireylerin: Sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum hizmetlerinden faydalanmalarına, eğitimlerine, bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması şartı arandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT2024) Uluslararası Engelsiz Bilişim 2024 Kongresi’nin açılış töreninde, Engelsiz Bilişim Eğitim alanında ödüller sahiplerini buldu. Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, "Sesli Kitap Projesi" ile bu alanda ödüle layık görüldü.

Alınan ödülle ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran PAÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Atalay Kale şunları ifade etti: “Bu projenin başvuru ve hazırlanma sürecinde katkıları olan; görme engelliler çalışma salonu ve kitap seslendirme kabinini, görme engelli öğrencilerin akademik başarılarına katkısının incelenmesi projesi kapsamında Üniversitemize kazandıran Sayın Doç. Dr. Mehmet Surur Çelepi hocamıza, proje başvuru süreci ve kontrollerini yapan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Doç. Dr. Şehmus Aslan’a, Birim Sorumlusu Uğur Çalhan’a, işaret dili çevirisini gerçekleştiren Öğr. Gör. Canan Alpler Yalçın Hocamıza, projedeki video içeriğinde görev alan gönüllülerimize, projedeki video çekimlerini ve düzenlemesini gerçekleştiren Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanlarına sonsuz teşekkür ederiz.”

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Editör: Tahir Aygün