Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesislerinde görevli 200’e yakın personel grev kararı aldı. Türk İş’e bağlı TOLEY İş Sendikası üyeleri yerine getirilmeyen talepleri nedeniyle grev oylaması yaptı.

Dün; İŞKUR tarafından görevlendirilen memurların gözetiminde kurulan sandıklarda grev kararı oylandı.  TOLEY İş Sendikası Temsilcisi Ömer Varol katılımcıların yüzde 90’ının grev kararına destek vererek ‘evet’ oyu kullandığını belirtti.

Oylamanın ardından yapılan açıklamada çalışanların taleplerinin karşılanmaması durumunda sendikanın greve çıkacağı kaydedildi.  Sendika yönetiminin önümüzdeki günlerde grev gününü belirlemesi bekleniyor. Özlük hakları, iş barışının sağlanmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen çalışanlar, toplu iş sözleşmesi yapılmasını istiyor.

 

Sendika Temsilcisi Varol; “Oylamada, çalışanların büyük bir çoğunluğunun destek verdiği grev kararını, iş yerinde yaşanan sorunların çözülmesi için bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyoruz.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 25-10-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 25-10-2024

 

Çalışanlar, daha iyi çalışma koşulları ve haklarının korunması için mücadele etmeye kararlı. Üniversite yönetiminden olumlu bir yanıt alınmazsa grev kararı uygulanacaktır.

Editör: Tahir Aygün