Denizli Haber - PAÜ personelinden oluşan Gönüllü Hafif Arama Kurtarma Ekibine yeni gönüllülerin katılımıyla, 7-11 Ekim tarihlerinde AFAD tarafından verilen eğitimler kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Kentsel Arama Kurtarma ve İş Güvenliği Eğitim Parkuru’nda gerçekleştirilen Depremde Arama Kurtarma Eğitimine katılan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, akreditasyon süreci ve verilen eğitimler ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Hüseyin Elbeyi’nden bilgi aldı. Elbeyi, PAÜ Serinhisar Meslek Yüksekokulu’nun Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ile iş birliklerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek bu iş ortaklığının devam etmesi yönünde temennilerde bulundu. Rektör Kutluhan ayrıca eğitimlere gönüllü olarak PAÜ personeli ile bir süre sohbet etti.

Rektör Kutluhan: “Bu işe gönüllü olarak katılan her biri ile gurur duyduğumuz personelimize çok teşekkür ediyorum.”

Rektör Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “6 Şubat Depremlerinden sonra, o günden itibaren Pamukkale Üniversitesi sağlık ekibi, bilirkişi ekipleri, sosyal yardım gibi alanlarda çok hızlı bir şekilde organize olduk. Deprem bölgesine toplamda 11 tır yardımı gönderdik. Tüm yaptığımız bu çalışmalar hakkında yaklaşık 3-4 aylık bir serüvenimiz var. Oradan çıkaracağımız dersler açısından da bizim kendi Üniversitemizin yok mu bir kurtarma ekibi diye gitseydik, bir binanın başına destek verebilseydik, biz de birkaç kişi kurtarabilseydik diye düşündük. O günden itibaren bir karar aldık. Biz Üniversite olarak bu iş için çok kararlıydık. Hafif seviyeden üst seviyeye kadar çıkarız inşallah. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada bu işe gönüllü olarak katılan her biri ile gurur duyduğumuz personelimize de çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın daimini diliyorum.

PAÜ Gönüllü Arama Kurtarma Ekip Üyeleri bu oluşumdan memnuniyetlerini dile getirerek, akredite olduğumuz takdirde olası afetlerde hazır olacaklarını belirterek Pamukkale Üniversitesi yönetime desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

7-11 Ekim tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimler kapsamında: Arama Kurtarma ve Temel Kavramlar, Emniyet, Güvenlik ve Acil Durum Sinyal sistemleri, Ekip Organizasyon, Temel Arama Teknikleri, Arama-Kurtarma Süreçleri ve İşaretleri, Temel Lojistik ve Malzeme Bilgisi, Yapı Teknikleri ve Yıkılma Formasyonları, Enkaz Riskleri, Ana Kamp Yönetimi, Olay Yeri Yönetimi gibi konularda AFAD İl Müdürlüğü’nden AK Şube Müdürü  Hüseyin Elbeyi, Arama Kurtarma Eğitimenleri Haluk Erten, Halil Karakuş, Kudret Başöz, Mustafa Han, Doğan Tufan tarafından eğitimler verildi.

Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı

Editör: Tahir Aygün