GÜNÜN İÇİNDEN

Sağlık çalışanlarından Ankara çıkarması

Denizli’de sağlık çalışanları Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen "Büyük Ankara Mitingi" ne katıldı. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Necdet Ardıç, sağlık çalışanlarının her geçen gün iş yüklerinin daha da ağırlaştığını, Sağlık Bakanlığı’nın sorunlara çözüm bulmak yerine durumu daha kötü hale getirecek yönetmelik taslakları hazırladığını söyledi.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli’de sağlık çalışanları AHEF organizasyonu ile "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı düzenlenen mitinge katıldı. Ankara Anıtpark’ta düzenlenen "Büyük Ankara Mitingi" ne Türkiye’nin farklı illerinden gelen sağlık çalışanları da katıldı.

Denizli’den mitinge katılmak ve haklarını savunmak için binlerce sağlık çalışanının Ankara’ya gittiğine dikkat çeken Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Necdet Ardıç, "Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ‘nun organize ettiği mitingde Türkiye Aile Hekimliği Dernekleri ve sağlık alanındaki tüm sendikalar, TAHUD, Türk Tabipler Birliği ve parti başkanlarıyla, pek çok milletvekili sağlık çalışanlarına destek verdi. Sağlık çalışanları, hem hastalarla hem de sistemin zorluklarıyla boğuşurken, ne yazık ki fiziksel ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalıyor.

Şiddet, yalnızca bizlere zarar vermiyor, sağlık sisteminin tamamına zarar veriyor. Artık bu duruma karşı daha güçlü ses çıkarma zamanı. Denizli’den Ankara’ya giderek Anıtpark’ta toplanan binlerce sağlık çalışanı bu taleplerini en gür bir şekilde haykırdı. Bizler Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği tasarısından vazgeçilmesini istiyoruz. Geç olmadan meydandaki binlerce kişinin sözlerine kulak verilmesini istiyoruz.’ dedi