Özdemir “MEB, Çocuk İşçiliğini Yasalaştırmaya Çalışıyor” Özdemir “MEB, Çocuk İşçiliğini Yasalaştırmaya Çalışıyor”

Denizli Haber - Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci okul yolunu tuttu. Yeni sezona ilişkin değerlendirmede bulunan Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihmalkar tutumu nedeniyle eğitim sisteminin alarm verdiğini savundu.

Okullarda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri olduğunu kaydeden Zengin, bu durumun hem eğitimin niteliğini hem de öğrencilerin sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği vurgusu yaptı.

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ

Eğitimde tasarruf olamayacağını kaydeden Zengin, sağlık ve güvenliğin siyasi hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunun altını çizdi. İş gücü yum protokolünün iptal edilmesini, temizlik ve güvenlik sorunlarının kalıcı personel alımları ile ortadan kaldırılmasını isteyen Zengin, “Aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın yetiştirildiği okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda. Eğitim-İş olarak yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesi için işinin uzmanı insanların kadrolu biçimde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” diye konuştu.

EYLEM BAŞLATTILAR

Başkan Zengin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduklarını kaydederek; Bugün okullarımıza “sağlıklı eğitim, güvenli okul” kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık. Şimdi de Türkiye’nin her ilindeki meydanlardan sesleniyoruz: Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün