Denizli Haber - 20 Ekim 2024 Pazar günü; “Sanata Evet” etkinliği kapsamında PAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim - İş Eğitimi Anabilim dalı kurucusu ve vakfın Danışma Kurulu Üyesi merhum Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun retrospektif sergisinin açılışı yapıldı. 81 eserin yer aldığı sergi Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde sanatseverlerin izlemesi için açıktır.

Sanata Evet (6)

Sergi açılışının ardından Yazar Ayşe Kulin, Sanat Tarihçi Prof. Dr. Kıymet Giray ve Sanatçı Tamer Levent’in söyleşisi gerçekleştirildi. Sayın Giray Denizli’nin Antik Kentler arasında zengin bir coğrafyada yer almasının öneminden bahsetti ve Cumhuriyet’in kuruluş döneminin sanat ülküsü ve bu dönemin sanatçılarının üslü ve estetik arayışlarını örneklerle anlattı. Sayın Levent konuşmasında sanat nedir, sanatın hayatımızdaki yeri nedir, sanat ve bilim ilişkisi nedir konularına değindi.

Denizli Çınar Lions Kulübü ile işbirliği halinde gerçekleşen etkinliğe; PAÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı.

Söyleşi sonunda konuşmacı konuklara Doçev fidan bağış sertifikası takdim edildi.

Denizli'de 21, 22, 23 Ekim'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 21, 22, 23 Ekim'de Elektrik Kesintisi

Sanata Evet (3)

 

Editör: Tahir Aygün