GÜNÜN İÇİNDEN

Şemikler'de Ormanlık Alana İsyan! Çavuşoğlu ve Doğan'dan Yargı ve Belediye Talebi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi'ndeki ormanlık alanın konut ve ticari alana dönüştürülmesi kararı mahalle halkını ayağa kaldırdı.

Abone Ol

Denizli Haber - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi'ndeki ormanlık alanın konut ve ticari alana dönüştürülmesi kararı mahalle halkını ayağa kaldırdı. Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş.’ye ait parsel için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 24 Mayıs 2024 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan imar planı değişiklikleri, spor alanını ticaret+konut alanı, trafo alanı, park ve yeşil alana dönüştürdü.

Karara tepki gösteren Şemikler Mahallesi sakinleri, ormanlık alanda bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Semerci de katılarak destek verdi.

Mahalle adına basın açıklaması yapan Muhtar Ali Kuş, plan değişikliği yapılan alanın yıllardır mahalleye ait planlı spor alanı olarak bilindiğini belirtti. Mahallede iki spor kulübü bulunduğunu, bunların çalışmalarını Gümüşler Sahası'nda yaptığını ve buranın yetersiz geldiğini vurgulayan Kuş, söz konusu yerin spor alanı olarak kalmasını istediklerini söyledi. "Bu ağaçları ben ve çok sayıda mahalle sakini ellerimizle diktik. Mahalle halkının nefes alabileceği bir noktadır. Bu ağaçları kesip bina dikerek bizi nefessiz bırakmayın. Bizim ciğerlerimizi sökmeyin," dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yargı yoluna gideceklerini ve bu bölgenin ormansız kalmaması için kararı büyükşehir belediyesi olarak mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise arazinin belediyeye verilmesi için talepte bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını, duyumlara göre arazinin bir holdinge satılmasının planlandığını dile getirdi.