Denizli Haber - Buldan Belediyesi, ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşmak, destek sağlamak noktasında çalışmalarını sürdürüyor.  Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Temel belediye hizmetlerin yanında sosyal Belediyecilik anlamında aktif bir hizmet sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle, ihtiyaç sahibi ailelerimizin,  vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin her anlamda yanında olduk. İlçemizde ihtiyaç sahibi olan kim varsa ayağına kadar giderek, yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“SOSYAL MARKET” YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in öncü projelerinden olan ve 2007 yılından beri belediye binasının alt katında hizmet veren Sosyal Market, ihtiyaç sahiplerinin ve kimsesizlerin umudu olmaya devam ediyor. 2023 yılı içinde 1800 aileye kıyafet ve bebek bezi yardımı yapıldığını açıklayan Başkan Şevik, düğün sezonunda Sosyal Market aracılığı ile evlenecek gençlere ücretsiz gelinlik, nişanlık, abiye ve bindallı temin ederek genç kızların hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“YAKACAK DESTEĞİ VERİYORUZ”
Buldan’da ihtiyaç sahibi ailelerin kışı rahatlıkla geçirebilmeleri için yakacak desteğinde bulunduklarını açıklayan Başkan Şevik, “Kış yardımlarımızdan birisi olan yakacak yardımı ile soğuk kış günlerinde evleri ısıtmaya yetim yoksul ailelere sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ailelerimize mahalle muhtarlarımız aracılığı ile ulaşıyoruz.  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz parçaladıkları odunları çuvallar içerisinde ailelerin evlerine bırakıyor” dedi.
Buldan Belediyesinin yakacak desteği ile 500’ün üzerinde aile soğuk kış günlerini rahat geçiriyor.

“SOSYAL HİZMET EKİBİMİZ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU”
Buldan Belediyesi bünyesinde oluşturulan “Sosyal Hizmet birimi iki hemşire, bir temizlik personeli ve bir şoför ile hizmet veriyor.  Başkan Şevik’in “Buldan’da hiç kimse yalnız değildir” sloganı ile hayata geçirdiği Sosyal Hizmet biri ekipleri,  rutin ev ziyaretleri ile yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalıyor, sohbet edip yalnızlarını paylaşıyor. Ayrıca bireylerin ihtiyaçları sıkıntılar giderilmeye çalışılıyor.

“STK’LARIMIZIN YANINDAYIZ”
Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmet üretmeye devam ettiklerini açıklayan Başkan Şevik, “Belediyemizin imkanları doğrultusunda Buldan’ın gelişmesine katkı koyan, Buldan için koşturan sivil toplum kuruluşlarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın da her zaman yanında olduk. “Her bir vatandaşımızın memnuniyetini görmek, onlardan güzel dönüşleri almak mutlu ediyor. Bu çerçevede, Buldan için, ilçe halkımızın refahı için koşturan sivil toplum kuruluşlarımızın da yanında olduk” dedi.  Buldan’da  ihtiyaç sahibi bireylere yardım eli uzatan  “Kızılay Sosyal Butik” için ücretsiz yer  tahsis eden ve  personel desteği veren  Buldan Belediyesi, ayrıca Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılayan Kızılay Kan Bağış Merkezi  için de yer tahsisinde bulundu.

Başkanlık Koltuğuna Minik Burcu oturdu Başkanlık Koltuğuna Minik Burcu oturdu

“SPORA VE EĞİTİME DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR”
PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu öğrenciler başta olmak üzere, eğitim öğretime devam eden okulların düzenlediği tarih, kültür ve araştırma gezilerine ücretsiz olarak araç desteğinde bulunduklarını da açıklayan Başkan Şevik, “Öğrencilerimize verdiğimiz lojistik desteği sporcularımız için de sağladık. Buldan Belediyespor’un yabancı saha maçları başta olmak üzere her branştan sporcumuzun yanında olduk” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün