Denizli Haber - 3 Temmuz tarihinde açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'nin ardından ÖTV zammı da netleşmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira ve oto gaza 1.41 lira ÖTV güncellemesi yapıldığını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından sigara fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Şimdi ise ağustos ayında yeni bir zam dalgası daha bekleniyor.

DÜNDAR: “AĞUSTOS AYINDA 4-5 TL CİVARINDA ZAM BEKLİYORUZ”

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında yapılan zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini ancak grubun fiyat listesini daha düşük bir zamla güncellemesinin diğer grupların zammı ertelemelerine yol açtığını belirtti. Dündar, "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı" dedi.

Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

ÖTV GÜNCELLEMESİ VE SİGARA FİYATLARINA ETKİSİ

ÖTV güncellemeleri sigara fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Temmuz ayında yapılan güncellemelerle birlikte sigara fiyatları artmış, bu artışın ardından yeni bir zam dalgası daha gündeme gelmişti. Erol Dündar, ağustos ayında gelecek zammın sigara fiyatlarını 4 ila 5 lira arasında artıracağını belirtti.

FİRMALAR HAZIRLANIYOR

Sigara firmaları, yeni zam dalgasına hazırlıklarını sürdürüyor. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamların yeterli olmadığını ifade eden Dündar, bu yeni zamların kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Firmaların hazırlıklarını tamamlamasıyla birlikte ağustos ayında sigara fiyatlarına yeni zamların yansıtılması bekleniyor.

Editör: Tahir Aygün