Denizli Haber - “Buldan’da yaşayan her can bize emanet”  anlayışı ile belediye hizmetlerini yürüten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sevimli dostlarımız için de bölgenin en doğal barınağını ilçeye kazandırdı. Ekim ayı içerisinde açılışı gerçekleştirilen Buldan Belediyesi Kedi –Köpek Misafirhanesinde hasta ve yaralı canlarımızın tedavisi yapılarak sağlıklarına kavuşuncaya kadar misafir ediliyor. Diğer taraftan ise belediye ekipleri,  soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta güçlük çeken canlarımız için de ilçenin muhtelif noktalarında her gün düzenli olarak yemleme ve besleme çalışmasını yürütüyor.

BÖLGENİN EN DOĞAL BARINAĞI
Mevcut barınağın Buldan’ın Meyere giriş yolu güzergahında olması nedeniyle can güvenliği olmayan sessiz dostları yeni barınağa taşımak zorunda kaldıklarını vurgulayan Başkan Şevik, “İlçemizde yaşayan her can bize emanettir.  Bu anlayış ile hizmet ürettik. Can dostlarımız için, bölgenin en doğal barınağını inşa ettik. Kışın soğuğundan, yazın kavurucu sıcağından korunacak bir alana inşa edilen Belediyemiz Kedi-Köpek Misafirhanesi ekim ayından bu tarafa canlarımıza hizmet veriyor. Yaralı ve hasta canlarımız tedavi edilip iyileşene kadar burada misafir ediliyor. Ayrıca soğuk kış aylarında sokaktaki canlarımıza da periyodik aralıklarla yemleme ve besleme çalışmalarını yürütüyoruz.  Sokak canlarına karşı hassas davranan, onar için mesai harcayan ekiplerimize teşekkür ederim” dedi.

Denizli’de sezonun ilk orman yangını büyümeden söndürüldü Denizli’de sezonun ilk orman yangını büyümeden söndürüldü

HAYVAN DOSTLARI DA YALNIZ BIRAKMIYOR
Buldan Belediyesi Kedi Köpek Misafirhanesi’nin sakinlerine Sık sık ziyaret eden hayvan severlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Şevik, Buldanlıları da barınağına davet etti.  Ayrıca Buldan hemşerilerine çağrıda bulunan Başkan Şevik, “Kapılarınızın önüne bir kap mama bir kap su bırakarak sokakta yaşayan canlarımıza destek olabilirsiniz. Kedi-Köpek Misafirhanemizde bulunan sevimli dostlarımızı sahiplenebilir, onlara bir yuva açabilirsiniz” dedi.

Editör: Tahir Aygün