3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli’de helikopterin zorunlu iniş yaptığını gören köylü, evinde hazırladığı ayranla koşup 17 saattir yangınla mücadele eden ekibi serinletti. Rus pilotun daha önce karşılaşmadığı manzarayla ilgili paylaşımı milyonlara ulaşırken, duyarlı köylünün “Ayranı ikram edemesem içimde bir eksiklik olurdu” sözleri kalpleri ısıttı.

3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi nedeniyle Türk Hava Yolları'nın 84 seferi iptal edildi.

3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Küresel çaptaki yazılım sıkıntısı araç muayene noktalarını da etkileyince, sıra bekleyen araç sahipleri istasyonlarda yoğunluk oluşturdu.

3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

3 ay önce EKONOMİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son dönemde çok konuşulan kur seviyelerine yönelik, “İhracatta hazirandaki gerilemeyi kapatacağız, temmuz iyi gidiyor. Kuru sürekli artırarak, TL’yi devalüe ederek rekabetçi olmamız mümkün değil” açıklamasını yaptı.

3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi nedeniyle birçok sektörde işlemler durdu. O sektörler arasında bankacılık, havayolları, hastane ve yayın kuruluşları da yer alıyor.

3 ay önce DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, ITMA ASIA + CITME sponsorluğunda, Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğinde “Denizli'de Tekstil Sektöründe Yenilikçi Çözümler ve Pazarlama Stratejileri Konferansı” gerçekleşti.

3 ay önce Buldan

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve buğday dövmekte kullanılan asırlık taş dibek yıllara meydan okuyor.

3 ay önce TEKNOLOJİ

Dünya genelinde CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle yaşanan sıkıntı, Türkiye’den de birçok kurumu olumsuz etkiledi. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) sorunun kaynağının belirlenmesi ve giderilmesi için çalışma başlattı. USOM’dan soruna ilişkin yapılan açıklamada, çözüm önerilerinin tüm siber olaylara müdahale merkezleriyle paylaşıldığı ifade edildi.

3 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Microsoft’un sisteminde yaşanan sıkıntı Türkiye'de dahil olmak üzere birçok sektörü etkiledi. THY, Google, Skype, Gmail, Facebook, Minecraft gibi markalar sıkıntı yaşıyor. Onlarca site çökerek mavi ekran hatası veriyor. Sıkıntı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili THY'den de açıklama geldi.

Reklam Bloğu