GÜNÜN İÇİNDEN

Söyle Bakalım Halil İbrahim Ne olcek Bu Denizli’nin hali

Abone Ol

Tahir Aygün'ün kaleminden

Önce Biz..

Bizim basın camiası ise kendi içerisinde cadı kazanı Cemiyet Başkanı Osman Nuri Boyacı seçim sonrası bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ben katılamadım ama duayen dediklerimiz eleştri dozunu arttırmış. Yerel yönetimlerin basına karşı tavırları masaya yatırılmış. Buradan Tüm Başkanlara Çağrımdır. Basını birbirine düşürmek gibi senaryoların içine girmeyin zararlı çıkan siz olursunuz. Yine Tüm başkanlara çağrımdır. Yerel Medya sizin gözünüz kulağınız. Kesip atarsanız kör olur sağır olursunuz. Tüm başkanlara çağrımdır. Denizli basını aklı başında tehdit şantaj bilmez bizi sakın o basın ile karşılaştırmayın..

Gelelim siyasete

Son haftalarda Denizli siyaset sahnesi adeta kaynıyor. Temmuz ayında gerçekleşecek olan kongre süreci öncesinde AK Parti kulislerinde heyecan dorukta. Yeni il başkanlığı için birçok isim yoklama çekiyor. Hatta eski Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın il başkanlığına aday olacağı yönünde söylentiler giderek artıyor. Mevcut İl Başkanı Yücel Güngör ise bu süreçte oldukça kendinden  Emin  gbi duruyor.

Diğer yandan CHP'de de sular durulmuyor. Seçim sonrasında belediye başkanlığını kazanan bazı isimler ile kendi ilçelerindeki CHP ilçe başkanları arasında iktidar çekişmeleri yaşanıyor. Seçim öncesi verilen vaatler unutulmuş gibi görünüyor ve bu durum parti içinde huzursuzluğa neden oluyor. İl Başkanı Ali Osman Horzum, bu ilçelerdeki sorunları çözmek için yoğun çaba sarf ediyor, ancak sancı her geçen gün daha da artıyor.

Gelelim iş dünyasına

Ekonomik krizin derinden hissedildiği Denizli'de durum vahim. İflas veya konkordato sürecine giren 28 firma olduğu iddiası gündemde. İş dünyasındaki bu belirsizlik ve zorluklar, şehrin ekonomik yapısını ciddi şekilde sarsıyor. Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu özellikle enerji verimliliği ve işletme verimliliği üzerine projelere önem veriyor kendi işletmesinde başlattığı çalışmaları Verimlilik çalıştayı düzenleyerek  tüm Denizli sanayisinin kafasına beynine sokmaya gayret gösterdi. Kasapoğlu herhalde Model Fabrika diye diye rüyalarında bile sayıklıyordur. 

Ha Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğü arazisinin de içinde bulunduğu 34 arasayı ihaleye çıkartmıştı. Bugün sabah saatlerinde başlayan ihale süreci hemen iptal edildi. İptal gerekçesi açıklanmadı.

NOT: "Küçük bir insanın gözünde, daha büyük olan her şey bir abartıdır."