“Gazilerimizin Yazdığı Destanlar Asla Unutulmayacaktır” “Gazilerimizin Yazdığı Destanlar Asla Unutulmayacaktır”

Denizli Haber - Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (ASOF) üyesi olan Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER), Carp Cup Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması’nın bu yıl 5’incisini düzenledi. Recep Yazıcıoğlu Barajı’nda düzenlenen ve 10 Eylül Salı günü başlayan yarışmaya Türkiye’nin değişik illerinden gelen 15 takım katıldı. Çekilen kuralar sonrasında takımlar, yarışacakları sektörlere kamplarını kurarak salı günü sabah saat 06.00’da oltalarını suyla buluşturdu. Yarışma kapsamında şuana kadar limitler dâhilinde 6 sazan balığı yakalanarak yarışma kuralları gereği tekrardan baraja bırakıldı.

“YAKALANAN BALIKLAR, TEKRARDAN BARAJA BIRAKILIYOR”

15 Eylül Pazar gününe kadar 150 saat süreyle gerçekleşecek yarışma hakkında konuşan DENOLDER Başkanı Gökhan Delibaş; “Herkes tarafından da bilindiği üzere DENOLDER’in öncelikli amacı sürdürülebilirliktir. Biz 5 yıldır Denizlimizde ilgili kurum ve kuruluşlarımızın da desteği sayesinde yapmış olduğumuz bu yarışma ile olta balıkçılarımızı buluşturuyoruz. Burada amacımızın öldürmek değil de yaşatarak bizden sonraki nesillerinde bu hobiden istifade etmesini sağlamak olduğunun önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Yarışmamızda yakalanan tüm sazan balıkları, ölçümü yapıldıktan sonra hakemler eşliğinde tekrardan baraja bırakılıyor” dedi.

“ARZUMUZ, YARIŞMADAN BÜYÜK BALIK ÇIKMASI”

Yarışmaya bu sene 15 takım kabul ettiklerini belirten Delibaş; “Ülkemizin değişik illerinden ve neredeyse tamamına yakını illerindeki dernekleri temsil eden takımlardan oluşuyor. Yarışma güzel başladı ve ilk gün 3 balık yakalandı. Şuan toplamda 6 sazan balığı yakalanıp ölçüm işlemi sonrasında suya bırakıldı. Aslında bu tarz yarışmalarda ilk günlerde pek balık beklenmezdi, bu da bizi sevindirdi. İlerleyen anlarda yarışmacılarımızın büyük balıklar yakalayacağını ümit ediyoruz. 15 Eylül 2024 Pazar günü saat 12.00’de bitecek olan yarışmamızda tek arzumuz, yarışmadan büyük balık çıkması ve bu yılın rekorunun Denizli’de kırılmasıdır. Yarışan takımlarımıza başarılar dilerken, yarışmaya katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza, kurum ve kuruluşlara da çok teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün