Denizli Haber - TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Karaca, bu kararın iktidarın otoriter ve keyfi politikalarının bir başka yansıması olduğunu belirtti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİT

Karaca, Instagram'ın kapatılmasının hukuka aykırı ve keyfi bir karar olduğunu vurgulayarak, "Bu tür otoriter uygulamalar, ülkenin dijital özgürlüğüne ve iletişim olanaklarına da tehdittir!" dedi. Instagram'ın herkese kapalı, sadece iktidara açık bir hale getirilmesinin sadece Erdoğan'a yakışır bir tutum olduğunu ifade etti.

TOPLUMSAL ÇEŞİTLİLİK VE GÜVEN SORUNU

Toplumsal iletişimi kısıtlayan bu tür müdahalelerin ifade özgürlüğüne zarar verdiğini belirten Karaca, "Bu tür müdahaleler, toplumsal çeşitliliği baskı altına alıyor ve toplumda güvensizlik yaratıyor," dedi.

Özel ve Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Karaca'nın oğlunun nikah şahidi oldu Özel ve Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Karaca'nın oğlunun nikah şahidi oldu

DEMOKRATİK GELECEK VURGUSU

Gülizar Biçer Karaca, bu baskıcı politikalara karşı durmanın demokratik bir gelecek inşa etmek adına elzem olduğunu belirtti. "Instagram'ın kapatılması demokrasiye gözdağıdır. Bugün Instagram'ı kapatabilirsiniz; ama demokrasi fikrini kapatamazsınız," diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Tahir Aygün