Denizli Haber - Gri liste, kara para aklama, terörizm finansmanı ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarla bağlantılı ülkelerin yer aldığı bir liste olarak biliniyor. Turgut, “Bu liste, dünya genelindeki yatırımlar ve reform akışlarında önemli bir ölçüt teşkil ediyor. Türkiye’nin üç yıl sonra bu listeden çıkmış olması, ülkemiz açısından olumlu sonuçlar doğurabilir” dedi.

Gri listeden çıkmanın, ülke dışından alınan kredi maliyetlerini düşüreceğini belirten Turgut, “Belirsizliklerin olduğu bir ülkeye verilen kredi maliyetleriyle listeden çıkmış, ekonomik sistemi ve para kaynakları netleşmiş bir ülkenin kredi maliyetleri arasında fark olacaktır. Bu fark, Türkiye’nin ekonomik durumu üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır” şeklinde konuştu.

Turgut, gri listeden çıkmanın Türkiye’ye yönelik yatırımları da artıracağını ifade etti. “Dünya genelindeki fonlar ve kaynaklar, Türkiye borsası başta olmak üzere, reel sektöre rahatlıkla yatırım yapabilecekler. Bu durum, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Bu gelişmenin sadece anlık değil, kalıcı olmasını hedeflediklerini vurgulayan Turgut, “Para, huzur, güven ve istikrar arar. Bunu sağladığınız takdirde dünyanın her yerinden yatırım çekebilirsiniz. Ancak, bu yatırımların dünya ekonomik gerçekleri içerisinde kabul edilebilir ölçeklerde olması gerekir” dedi.

65 yaş üzerine 4.200 TL yatacak! Tarih belli oldu 65 yaş üzerine 4.200 TL yatacak! Tarih belli oldu

Turgut, Türkiye’nin gri listeden çıkışını olumlu karşıladıklarını ve bu durumun ekonomik anlamda yakın zamanda pozitif sonuçlar doğuracağını düşündüklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Editör: Tahir Aygün