GÜNÜN İÇİNDEN

Türkiye’nin en zengin illeri belli oldu! Denizli kaçıncı sırada

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. Denizli, 133 milyar 625 milyon 52 bin TL ile 16’ncı sırada yer aldı.

Abone Ol

Denizli Haber - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan en yüksek mevduata sahip iller verisi ile 2024 listesi şekillendi. Böylece Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi belli oldu. BDDK tarafından mevduat hesaplarına ilişkin yayınlanan son veriye göre başı çeken 3 büyükşehrin ardından liste, kamuoyu ile paylaşıldı.

Ensonhaber’in haberine göre listenin ilk sırasında İstanbul yer aldı. İstanbul’u Ankara ve İzmir takip etti. Listenin 79’uncu sırasında Kilis, 80’inci sırasında Ardahan ve son sırada Bayburt yer aldı. Denizli ise 133 milyar 625 milyon 52 bin TL ile 16’ncı sırada yer aldı.

Denizli, Ege Bölgesi illeri arasında İzmir, Muğla ve Aydın’dan sonra 4’üncü sırada yer edindi. Ege Bölgesi’nde 848 milyar 34 milyon 420 bin TL ile İzmir birinci olurken; 211 milyar 376 milyon 926 TL ile Muğla ikinci oldu. Muğla’yı; Aydın, Denizli, Manisa, Afyonkarahisar ve Kütahya takip etti.