GÜNÜN İÇİNDEN

Ülkü Ocakları’nın Etkinliğine Alperen Damga Vurdu

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen  merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve Ülkücü şehitleri yemek hayrına çocuk Alperen Solak damga vurdu.

Abone Ol

Denizli Haber - Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak’ın evladı olan  Alperen, yemek hayrında  yaptığı konuşmada katılımcıları hayran bıraktı.

KATILIMCILAR ALPEREN’E HAYRAN KALDI

Alperen, “Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin çocuklar için yayınladığı eğitim kitaplarının tamamını babam bana getirdi. Hepsini okudum hayran kaldım. En son okuduğum ve beni hayran bırakan  kitap “Babür Şah'ı okuyup hükümranlığın en estetik halini görmem oldu” deyince etkinliğe katılanlar Alperen’i ayakta alkışladı. Yemek hayrına katılanların  zaman zaman sorular sorması ve Alperen’in verdiği doğru  cevaplar etkinlikte duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Özellikle Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in dokuz ışık doktrini Alperen’in tek tek saymasına  hayır yemeği etkinliğine katılan davetlileri hayran bıraktı.

SOLAK: “ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Özgür Solak yaptığı konuşmada, “Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendinin yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti'mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır'' sözünden yola çıkarak  hazırladığımız bu kitap seti Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin  bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bugün de armağan etmenin sevincini yaşıyoruz. Dinamik ve alanında uzman ülkücü akademisyenler tarafından kaleme alınan bu okuma setinden,  yedi ve dokuz yaş arası çocuklarımıza yönelik birçok ölçüt belirledik. Bu ölçütlere göre okumayı yeni öğrenen çocuklarımızın okuyabilecekleri sesleri, hece sayılarını,  kelime sayılarını ve cümleleri belirledik. Bu süreçte en çok çocuklarımızın kısa süreli bellkleri ve bilgiyi anlamlandırma süreçlerini göz önüne aldık. Eminiz ki çocuklarınız bu kitapları çok sevecek ve dinlemekten, okumaktan oldukça keyif alacaktır. Aynı zamanda okurken tarihin kahramanlık kokan sayfalarında uzun bir yolculuğa çıkacaklar” ifadelerine yer verdi.  Başkan Solak, “Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan, Bilge Tonyukuk'la en bilge fikirleri düşünüp Anka Kuşu'nun gerçekliğini ispatlayacaklar. Tomris'le korkusuz ve kahraman Türk kadınını yad edecekler. Bilge Kağan'la küllerinden doğacak titreyip özlerine dönecekler. Sultan Baybars'la kölelik zincirlerini kırıp, Türk'ün bağımsızlığını haykıracaklar.  Babür Şah'ı okuyup hükümranlığın en estetik halini göreceklerdir. Ve biz Ülkü Ocakları olarak bu yolculukta çocuklarımızla birlikte olacağız” dedi.

YILDIRIM’IN KAYSERİ ZİYARETİNDE BİLEK GÜREŞİ HEYECANI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Doğu Anadolu ile İç Anadolu illerindeki Ülkü Ocaklarını ziyaret etti. Genel Başkan Yıldırım’ın Kayseri Ülkü Ocaklarını ziyaretinde ise  bilek güreşi heyecanı yaşandı.   Ziyarette Kayseri Ülkü Ocakları mensuplarını oldukça heyecanlandıran bilek güreşi maçında Genel Başkan Yıldırım ile Ülkü Ocaktaki minik çocuk karşı karşıya geldi. Uzun süren bilek gücü maçını kazanan olmayınca berabere bitti.

Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım yaptığı konuşmada, “Türk gençliği; eğitimden spora, sosyal ve kültürel çalışmalara, bilimden mühendisliğe kadar artık her alanda önde gelen görevler üstlenmektedir. Bu durum hepimizi gururlandırmaktadır. Böylelikle Ülkücü Türk gençliğini spor, sanat ve bilim gibi her alanda görmekteyiz. Yine gündemimizde yer tutan spor alanında elde edilen başarılar da milletimizin gözünde büyük değer taşımaktadır. Gençlerimizin başarılarını bozkurt işareti yaparak kutlamaları da bu başarıların sembolik anlamını daha da pekiştirmektedir. Yeni nesil Ülkücü gençlik, tarih yazmaktadır” diye konuştu.