Denizli haber - Denizlispor Kulüp Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, eski Başkan Mehmet Uz’un usulsüz olarak 50 milyon liralık temlik aldığını, temliğin kulübe iade edilmesi için 48 saat süre tanıdığını duyurmuştu. Başkan Yıldırım ayrıca Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını, Uz hakkında hem hukuk hem de ceza davası açacaklarını açıklamıştı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından eski Başkan Mehmet Uz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Bugün saat: 11.00’da yapılacağı açıklanan toplantısına bir saat kala Mehmet Uz tarafından iptal edildiği duyuruldu.

“İBRAYI HATIRLATTI”

Alaattin Öner Yuvada Kaldı Alaattin Öner Yuvada Kaldı

Yoğunluk nedeniyle basın toplantısını iptal eden Mehmet Uz, yazılı basın açıklaması yaptı. Tüm hesapların ortada olduğunu ve tüm iddiaları reddettiğini belirten Uz açıklamasında, “Denizlispor Yönetim Kurulu olarak 3 sezon boyunca kulübümüze hizmet etmenin onurunu yaşadık. İlk günden itibaren kulübümüzün durumunu hep anlattık. Her sezon gelirlerimizi giderlerimizi açıkladık. Yapılan olağanüstü genel kurullarda denetim raporlarımızı üyelerimiz ve vatandaşların bilgisine sunduk. Kulüp, kanun ve tüzükle yönetilen yerlerdir. Giren ve çıkan her kuruşun hesabı verilmektedir. Mayıs ayında yapılan olağan genel kurulda yeniden aday olmadık ve bayrağı yeni yönetime devrettik. Genel kurulda tüm hesaplar tek tek okunmuş ve delegelerimiz tarafından ibra edilmiştir”

“İDDİALARI TÜMÜYLE REDDEDİYORUZ”

“Kulübümüzün yeni başkanı Sayın Ahmet Yalın Yıldırım bir sezon boyunca profesyonel futbol şube sorumlusu olarak yönetimimizde görev almış ve yapılan tüm işlemlerden bilgi sahibidir. Son yaptığı basın toplantısında şahsıma ve yönetim kurulu üyelerine yönelik iddiaları üzüntüyle izledim. Tüm hesaplarımız ortadadır. İddiaları tümüyle reddediyoruz. Zaten yargı yoluna başvurulacağı belirtilmiştir. Biz de yargının vereceği kararı bekliyoruz. Her kuruşun hesabını vermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Mevcut iddialar herhangi bir yargı kararına ve resmi mali denetim raporlarına dayanmamaktadır. Yargıya intikal ettirildiği iddia edilen konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Tüm gerçekler yapılacak incelemeler ve yargı kararıyla ortaya çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Tahir Aygün