GÜNÜN İÇİNDEN

Yasaklanıyor! Altın sahipleri için kötü haber bu sabah duyuruldu

Altın sahipleri dikkat. Temmuzda dengeler değişiyor, bakanlık tamamen yasaklıyor. Kara haber bu sabah saatlerinde verildi.

Abone Ol

Denizli Haber - Altın sahipleri için kötü haber Hazine ve Maliye Bakanlığından geldi. Bakan Mehmet Şimşek önderliğinde devam eden ekonomi programı kapsamında altın ithalatına getirilen kısıtlamalar sonrası Temmuz ayı için kararlar alındı. Bakanlık, kota uygulamasının ardından Temmuz ayında tamamen yasak getirmeyi hedefliyor.

Ekonomide sıkılaşma adımlarının ardından altın ile ilgili de yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Altın sahipleri için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi kota uygulaması getirmişti. Yapılan sistem değişikliği sonrası altın ithalatına yönelik kısıtlamalar uygulanmıştı. Her ne kadar kuyumcular ve mücevherat sektörü bu kararı tepkiyle karşılasa da yeni yasaklar yolda.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, altın ithalatına yönelik kısıtlamalara gelen tepkilere sert yanıt verdi. Altına yönelik kota uygulaması yaptıklarını ve çıkar çevrelerinin bundan memnun kalmadığını belirten Mehmet Şimşek, Ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla metal ithal etmelerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bu altınların, ithal edildikten sonra köşede atıl durumda kaldığını belirten Mehmet Şimşek, bunun Hiçbir yanının Memleketim menfaatine olmadığını ifade etti. Bu kısıtlamanın ağırlıklı olarak üretime ve vatandaşın menfaatine dönüşeceğini belirten Mehmet Şimşek, yasakların devam edeceğini vurguladı.

YENİ YASAKLAR YOLDA

Diğer yandan Temmuz ayı için altın sektöründe yeni yasaklar gündemde. Kuyumculuk sektörü her ne kadar Bakanlığın yasakları geri çekmesini beklese de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yolundan dönmemekte kararlı. Temmuz ayından itibaren altını ithalatına kotanın yanında tamamen yasak getirilmesi planlanıyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş konuyla ilgili yaptığı açıklamada 22 ayar gram altın üretiminin tamamen durdurulmaya hazırlanıldığını söyledi. Bu kararın ise önümüzdeki dönemlerde hem 24 ayarlık bir gram altınlara hem de bileziklere sıçrayacağı da konuşuluyor. Kulislerde dolaşan bu bilgiler altın sektöründe yeniden endişe yarattı.

Özellikle artık çeyrek altın almakta zorlanan vatandaşlar düğün SEZONUNUN gelmesiyle birlikte gram altının yasaklanması halinde ne yapacağını kara kara düşünüyor.