Denizli Haber - Arz talep dengesizliği ve az yumurtlayan tavukların kesime gitmesi nedeniyle önemli protein kaynaklarından olan yumurtanın fiyatında artış yaşandı. Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyonkarahisar ve Kayseri'de toptancı piyasalarında yumurta fiyatları 35 kuruş arttı. Afyonkarahisar’a bağlı Başmakçı ilçesinde geçen hafta tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL'ye çıkarken; kılavuz yumurtanın fiyatı da 1,55 TL'den 1,90 TL'ye çıktı. Kayseri'de ise duble yumurtanın tanesi 2,66 TL'den 3,01 TL'ye, kılavuz yumurta ise 1,70 TL'den 2,05 TL'ye yükseldi.

Toprağın Altından Kalp Çıktı Toprağın Altından Kalp Çıktı

“GEÇEN YILIN FİYATLARININ ALTINDAYDI”

Yumurta fiyatlarının 6 aydır değişmediğine dikkat çeken Denizli Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ayşegül Mutlubaş Akın; “Yumurtada şubat-mart ayından bu yana zarar ediyoruz. Yumurta yemle oluyor. Yem maliyetlerini uzun süredir karşılayamıyorduk. Yumurta fiyatları 6 aydır diplerdeydi. Hatta geçen yılın fiyatlarının altındaydı. Üreticinin zarar etmesi ve kısıtlaması arzı etkiledi. Herkes tedbirini aldı, üretim azaldı. Havalar serinledi, yakında okullar da açılacak. Sanırım halk sıcakta yumurta yemiyor. Şimdi de bir oluştu. Arz talep dengesine göre fiyatlar da biraz yükseldi” dedi.

“GELDİĞİMİZ FİYATLAR GEÇEN YILIN FİYATLARI”

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon; “Şu anki geldiğimiz fiyatlar geçen yılın fiyatları. Şu anda 2023 yılının 10’uncu ayında bu fiyatlara piyasada müşteri bulabiliyorduk. O zamanlar pahalı olduğu için değil, değeri bu fiyatlar olduğu için satılıyordu. Arz ve talepten kaynaklı zam yapıldı gibi haksız ithamlar oluyor. Arzı yönetemediğimiz için bunlar başımıza geliyor” diye konuştu

Editör: Tahir Aygün