Denizli Haber - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, partisinin 23. kuruluş yıl dönümü programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk yayınında yaptığı değerlendirmelerde, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusuna değinen Zeybekci, bu düzenlemenin emeklilik sistemini dar bir koridora soktuğunu belirterek, "EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Bu, sürdürülebilir bir şey değil. Siyaset yaparken ülke ve gelecek kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı, popülizmden uzak durmak lazım" ifadelerini kullandı.

"ZORU GERİDE BIRAKTIK"

Zeybekci, ekonomideki mevcut duruma da değinerek, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu ve zorlukları geride bıraktığını söyledi. Beklentilerin sonsuz, kaynakların ise sınırlı olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Parayı artırarak refahı artıramazsınız. Çözüm, üretimi ve arzı artırmaktır. Emekliye 25 bin lira verilerek sorun çözülseydi, dünyada fakir ülke kalmazdı" dedi. Ayrıca, tarım ve gıda sektöründe yapılacak desteklerin önemine işaret eden Zeybekci, refahın artırılması için üretime odaklanılması gerektiğini ifade etti.

"KAMU OLARAK, HAKSIZ BİR REKABET YARATTIK"

Son üç aydır sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdikleri toplantılardan elde ettikleri bulguları paylaşan Zeybekci, işgücü piyasasında kamu sektörü olarak haksız bir rekabet yarattıklarını belirtti. "5,5 milyon kamu çalışanının olduğu bir Türkiye’den bahsediyoruz. Bu sürdürülebilir değil. Türkiye’yi büyüteceksek, reel sektörle büyüteceğiz" dedi.

Özel’in Buldan Mitingi İptal Özel’in Buldan Mitingi İptal

ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Enflasyon konusuna da değinen Zeybekci, enflasyonun düşmeye başladığında fiyatların da düşeceği beklentisinin olmaması gerektiğini söyledi. 2026'da enflasyonun yüzde 10'lu rakamlara düşmesinin hedeflendiğini belirten Zeybekci, tarım ve gıda sektöründe yapılacak somut adımların önemini vurguladı. Köy politikaları ile tarım politikalarının ayrılması gerektiğini ifade eden Zeybekci, vatandaşa yönelik yeni planlamalar üzerinde çalışıldığını belirtti.

Editör: Tahir Aygün