GÜNÜN İÇİNDEN

Zolan’dan Akbaş Barajı ve Pınarbaşı Kaynağı Hakkında Açıklama

Denizli'nin içme suyu kaynaklarını güçlendiren önemli projeler hakkında eski Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'dan açıklamalar geldi. Zolan, Akbaş Barajı ve Honaz Pınarbaşı kaynağının devreye girmesiyle şehrin içme suyu potansiyelinin %50 oranında arttığını belirtti.

Abone Ol

Denizli Haber - Zolan, Akbaş Barajı ve Honaz Pınarbaşı kaynağının birlikte çalıştığı bu sistemin, Denizli’nin içme suyu kapasitesini 2.000 lt/sn’den 3.000 lt/sn’ye çıkardığını ifade etti. Zolan, bu projenin Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapılan bir protokol çerçevesinde yürütüldüğünü ve bu sistemin en az 50 yıl boyunca hizmet verecek şekilde planlandığını vurguladı.

Akbaş Barajı ve Pınarbaşı Kaynağı’nın Etkin Kullanımı

Zolan’ın açıklamasına göre, Haziran-Eylül aylarını kapsayan yaz döneminde, Akbaş Barajı’ndan elde edilen suyun iletim hatları aracılığıyla arıtma tesisine getirildiğini ve şehrin içme suyu şebekesine verildiğini belirtti. Bu dönemde Honaz Pınarbaşı kaynağının ise tamamen sulama suyu olarak çiftçiler tarafından kullanıldığını dile getirdi.

Ekim-Mayıs aylarını kapsayan 8 aylık dönemde ise içme suyu ihtiyacının Honaz Pınarbaşı kaynağından karşılandığını aktaran Zolan, "Akbaş Barajı bu süreçte su biriktiriyor ve yaz dönemine hazırlanıyor" dedi.

Su Tasarrufu Çağrısı

Zolan, Akbaş Barajı’nın yaz döneminde diğer kaynakların yetersiz kaldığı zamanlarda bile Denizli’yi susuz bırakmadığının altını çizdi. Ekim ayından itibaren Honaz Pınarbaşı kaynağından sağlanan suyun şehre yeteceğini belirten Zolan, önümüzdeki yaz dönemine kadar Pınarbaşı kaynağının su ihtiyacını karşılamaya devam edeceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda da aynı sistemin başarıyla uygulandığını belirten Başkan Zolan, Denizlililerden su tasarrufuna önem vermeye devam etmelerini istedi ve tüm hemşehrilerine sevgi ve saygılarını sundu.