Cam kenarına bırakılan kırıntılar, kuşlar için yeme dönüştü Cam kenarına bırakılan kırıntılar, kuşlar için yeme dönüştü

Denizli Haber - Bakanlık, Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlarla birlikte sosyal yardımları artırmaya devam ediyor. Son müjde ise kronik hastalara yönelik oldu. Bakanlığın yeni programı, özellikle cihaza bağlı hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

5 BİN 100 TL'LİK DESTEK MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni mali destek programı, kronik hastalığı nedeniyle tedavi gören ve sürekli bakım gerektiren bireyler için devreye alındı. Tüberküloz, SSPE gibi hastalıklarla mücadele edenler, bu programdan faydalanabilecek. Gelir şartı aranmadan başvuru yapan hastalar, belgelerini sundukları takdirde aylık 5 bin 100 TL destek alacaklar.

ELEKTRİK FATURALARINA VE CİHAZLARA DESTEK

Kronik hastalığı olan ve cihaza bağımlı şekilde yaşayan bireylerin elektrik faturaları da Bakanlık tarafından desteklenecek. Kullanılan cihazın elektrik tüketimine göre aylık 260,19 TL’ye kadar elektrik faturalarına yardım yapılacak. Ayrıca kesintisiz güç kaynağı sağlanarak hastaların cihazlarının sürekli çalışması garanti altına alınacak. Birikmiş elektrik borçları da tek sefere mahsus olmak üzere Bakanlık tarafından ödenecek.

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI DESTEĞİ

Elektrik kesintilerinin olumsuz etkilerini önlemek adına, kronik hastaların kullanacağı cihazlar için kesintisiz güç kaynağı desteği de sağlanacak. Bu sayede hastaların cihazlarının çalışmasında herhangi bir aksama yaşanmayacak. Program ayrıca, elektrik borcu olan haneler için birikmiş borçların ödenmesine de olanak tanıyor.

Editör: Tahir Aygün