GÜNÜN İÇİNDEN

Bir Telaş Bir Telaş

Abone Ol

Tahir Aygün'ün Kaleminden

Denizli'de Bayram Öncesi Telaş ve Eğitimde Yenilikler

Her bayram öncesi etrafıma baktığımda insanların farklı telaşlar içinde olduğunu fark ederim. Özellikle bayram alışverişlerinin yoğun olduğu Kaleiçi Çarşısı, Bayramyeri Meydanı ve AVM'ler bu dönemde hıncahınç dolu olurdu. Ancak bu yıl, alışveriş yoğunluğunun eskisi kadar olmadığını gözlemledim. Belki de ekonomik koşullar, insanları daha temkinli olmaya itiyor.

Bugün okullar kapandı ve binlerce öğrenci karne aldı. Eğitim sektörü de ekonomik krizden nasibini almış durumda. Özel eğitim kurumlarındaki ücretler 200 bin liraları bulurken, aileler -özellikle çok çocuklu olanlar- bu durumu nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünüyorlar. Ancak, bu zorlu koşullarda bile bazı olumlu gelişmeler de yaşanıyor.

Sevgili dostum, AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, kendi kurumu olan Seviye ile Final okulları arasında bir anlaşma yaparak iki kurumu birleştirme kararı aldı. Bence bu, oldukça güzel bir atılım. Final Okulları, birçok ilde başarı kazanırken, Denizli'de son dönemde bazı sıkıntılar yaşıyordu. Bu birleşme sayesinde iki kurumun gücü ve eğitim kapasitesi birleşerek daha iyi bir eğitim ve daha başarılı bir süreç başlayacaktır.

Siyaset sahnesine gelince, İYİ Parti'de yeni il başkanı Süleyman Semerci oldu. Semerci, daha önce Meclis üyeliği yapmış ve Merkezefendi İlçe Başkanlığını yürütmüştü. Partiyi Denizli'de toparlayabilir mi bilmiyorum, ama oldukça gayretli bir çalışma sergileyeceği kesin.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, yazılarımızın vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Model fabrika projeleriyle yatıp kalkan Kasapoğlu, aynı enerji ve kararlılıkla Çivril OSB ve DEMİOSB projeleri üzerinde de çalışıyor. Kardeşi Aslı Kasapoğlu da bu süreçte aktif rol alarak destek sağlıyor.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, bayram alışverişlerinin Denizli esnafından yapılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, ayrıca DTO olarak bir alışveriş ve kampanya projesini bayram sonrası ortaya koyacak gibi görünüyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, seçim sonrası performansını artırmış gibi. Açılışları kaçırmıyor, davetlerde ve etkinliklerde yer alıyor. Özellikle kadınların yer aldığı her projeye destek veriyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ise birazcık kafası dalgın gibi. Belediyenin borçlarına kafayı takmış durumda. Takma kafana başkan, borç yiğidin kamçısıdır. Hem öyle büyük borç değil, düşündüklerin ödenir gider.

AK Parti ise muhalefeti öğrenmesi gerekiyor. Meclis oturumlarında konuşmak için değil, etkin muhalefet için mikrofonlar kullanılmalı.

Denizli'de ekonomik ve sosyal hayat dinamik bir değişim içinde. Bu değişimlerin şehirdeki etkilerini hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.