Denizli Haber - Denizli’de tarımsal ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ceviz bahçelerinde hasat sezonu başladı. Modern makinelerle yapılan hasat işlemleri, daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Çameli ilçesi Cevizli Mahallesi'nde bulunan İsa Eren'e ait bahçede düzenlenen ceviz hasadına, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve birçok yetkili katıldı.

D S C 5409

İl Tarım Müdürü Şakir Çınar, 2024 yılı ceviz hasadının 30 Eylül'de başladığını belirterek, Denizli'nin ceviz yetiştiriciliğindeki güçlü konumunu vurguladı. Çınar, il genelinde yaklaşık 1 milyon meyve veren ceviz ağacı bulunduğunu ve 2024 yılı tahminlerine göre %46 oranında bir üretim artışıyla 22 bin ton civarında ceviz üretimi beklediklerini söyledi.

D S C 5398

Çameli'nin iklim ve toprak yapısının ceviz yetiştiriciliği için son derece uygun olduğunu belirten Çınar, ilçenin Denizli genelinde ceviz üretiminde 1. sırada yer aldığını dile getirdi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise hasat etkinliğinde çiftçilerle bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destekleme modeli hakkında bilgi verdi. Coşkun, ceviz hasadının çiftçiler ve üreticiler için bereketli olmasını dileyerek, ilçenin tarımsal üretimine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Çameli’nde örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı Çameli’nde örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı

Editör: Tahir Aygün