Denizli Haber - Olay, Acıpayam ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu’nda meydana geldi. Önceki gün öğleden sonra teneffüse çıkan öğrencilerin futbol oynadığı esnada top okulun yan tarafında devam eden fen lisesi inşaatına kaçtı. İnşaatta çalışan işçinin topu almak isteyen iki öğrenciye şiddet uyguladığını gören sınıf öğretmeni R.T., olaya müdahale etmek istedi. Elindeki sopa ve bıçakla öğretmene saldıran işçi, öğretmeni darp edip burnunu kırdı. Kavgayı ayırmaya çalışan bir bayan öğretmen de yaşanan arbede sırasında şiddete maruz kaldı. İnşaat işçisinin saldırısı sonucu yaralanan ve şah damarına yakın bir noktada küçük bir bıçak kesiği oluşan öğretmen R.T., okul bahçesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğretmen R.T.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan B.K.’nin, sevk edildiği adliyede, Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandığı öğrenildi.

EĞİTİM-İŞ’TEN TEPKİ

Yaşanman üzücü olayın ardından Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-iş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Tahir Çetin ve üyelerle birlikte ilçeye gitti. Öğretmene darp olayına tepki gösteren Genel Başkan Özbay; “Her geçen gün eğitimde şiddet artıyor. Eğitim emekçilerimiz güvencesiz ortamda çalışmaya devam ettikçe okullarımızda can korkusu daha da artıyor. Acıpayam ilçemizde yaşanan olay hepimizi derinden üzmüştür. Bir okulun bahçesindeki ek bina inşaatına öğrencilerin topunun kaçması üzerine, işçilerin ve işçilerin yanındaki kişilerin çocukların topunu keserim diye tehdit etmesi ve buna müdahale eden öğretmene saldırmaları öğretmenlerimizin ne kadar güvencesiz çalıştığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

“ŞİDDET HAYATIN HİÇBİR AŞAMASINDA SAVUNULAMAZ”

Denizli 3. Avşar üzüm şenliği başlıyor Denizli 3. Avşar üzüm şenliği başlıyor

Başkan Özbay; “Bu olay okullarımızdaki derslik ihtiyacının ve bu konudaki plansızlığın somut göstergesidir. Okullar açılmış, eğitim öğretim devam ediyor ama siz bahçeyi inşaata açıyorsunuz, öğrencilerin oyun alanını kapatıyorsunuz ve buradaki eğitimi aslında aksatmış oluyorsunuz. Nerede oynayacak bu çocuklar? Top kimin bahçesine kaçmadı ki? Okul dört duvar ve bir müdürden ibaret değildir. Bu hükümet yıllardır körelttiği ve yozlaştırdığı eğitim sistemimizde, okulların temizliğini bile yapamaz hale gelmiştir. Bir öğretmenimizin burnu kırılmış ve bıçakla yaralanmıştır. Öğretmenin güvencesini yok sayan bu kanun yasalaşmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na gittik ve bu kanunun bu şekilde yasalaşmaması gerektiğini anlattık. Dün yasalaşan bu kanun okulların güvenliğini, öğretmenin can güvencesini sağlayamadığı gibi çalışma barışını da bozmaktadır. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişinin ek bina inşaatındaki müteahhidin yakını olduğunu öğrendik. Acaba bundan mı cesaret alarak saldırıyorlar? Şiddet hayatın hiçbir aşamasında savunulamaz, doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ACİLEN ÇIKMALI”

Sendika olarak konunun takipçileri olduklarını belirten Başkan Özbay; “Eğitimde şiddet yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz. Daha kaç arkadaşımızın darp edilmesi ya da ölmesini bekliyor Milli Eğitim Bakanlığı? Saldırıyı gerçekleştiren kişinin saldırı sonunda gözaltına alınarak tutuklanması ve tutuklu yargılanacak olması önemlidir. Arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, İlk andan itibaren arkadaşlarımızın yanında olan Acıpayam temsilcilik başkanımız Recep Akın ve yönetim kurulu üyelerine, eğitim emekçilerimize, destek olan halkımıza ve demokratik kitle örgütlerine teşekkür ediyoruz” şeklinde ifade etti.

BAŞKAN YILDIRIM’DAN KINAMA

Öte yandan Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, ilçede yaşanan öğretmene yönelik şiddet olayı nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bu çirkin saldırıyı kınıyor, değerli öğretmenlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlçemizde öğretmenlerimizin güvenliğini sağlamak ve onları desteklemek için gerekli adımları atacağız. Eğitim kurumlarımızda güvenli bir ortam oluşturmak, hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün