Denizli Haber - Yapılan açıklamada, İsrail'in özellikle Gazze'de ciddi insan hakları ihlalleri yaptığı ve sistematik bir şekilde soykırım gerçekleştirdiği belirtildi. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 41 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 binden fazla kişinin kaybolduğu ve 100 bini aşkın insanın yaralandığı ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in saldırıları sonucunda 172 gazeteci, 500'den fazla sağlık çalışanı ve 210’dan fazla BM personelinin de yaşamını yitirdiği açıklandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşları, İslam İş Birliği Teşkilatı'nı ve insan hakları kuruluşlarını, İsrail Devleti’nin yöneticilerinin savaş suçları nedeniyle yargılanması için harekete geçmeye çağırdı. Aynı zamanda, İsrail'e karşı yaptırımların uygulanması talep edildi.

2. Denizli-Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği’ne Davet 2. Denizli-Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği’ne Davet

Açıklamada, HAK-İŞ’in özgür ve bağımsız bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadelesine devam edeceği vurgulandı ve Kudüs'ün, Filistinlilerin asli sahiplerine bırakılması gerektiği ifade edildi.

HAK-İŞ, uluslararası toplumu Gazze’nin yeniden inşası, insani yardımların ulaştırılması ve Filistin halkının yerlerine dönmesi için gerekli adımları atmaya çağırarak dayanışma mesajını bir kez daha dile getirdi.

Editör: Tahir Aygün