Denizli Haber - Denizli Sağlık Platformu tarafından yapılan açıklamada, aile hekimliği sisteminde yapılacak düzenlemelerin, sağlık çalışanlarının özlük haklarını daha da kötüleştireceği ve halkın temel sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıracağı vurgulandı. Taslak yönetmeliğin, aile hekimlerinin ücretlerini düşürme ve aile sağlığı merkezlerine ayrılan bütçeyi azaltma gibi unsurlar içerdiği belirtilirken, bu değişikliklerin sağlık hizmetlerinin kalitesine olumsuz yansıyacağı ifade edildi.

Açıklamada, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara da dikkat çekildi. Aile hekimleri ve diğer sağlık personelinin iş güvencesi olmadan zor koşullar altında çalıştığı, ceza ve angaryaya dayalı bir sistemin dayatıldığı belirtilerek, bu durumun toplumun sağlık hizmetlerine ulaşımını da zorlaştırdığı vurgulandı.

GSS borcu olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren yararlanamayacaksınız! GSS borcu olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren yararlanamayacaksınız!

Denizli Tabip Odası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) ve birçok sağlık meslek örgütünün imzasını taşıyan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği yönetmeliğin geri çekilmesi ve daha sağlıklı bir sağlık sisteminin inşası için geniş çaplı bir kamuoyu oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, açıklamada sağlık çalışanlarının sahadan kopuk bürokratların hazırladığı bu tür düzenlemelerin halk sağlığına zarar verdiği ifade edilerek, 19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek mitinge tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlar davet edildi.

Mitinge çağrı yapan kuruluşlar arasında Denizli Tabip Odası, Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası (AHESEN), Türk Sağlık-Sen Denizli, SES-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Denizli Eczacı Odası ve Denizli Diş Hekimleri Odası gibi sağlık alanında faaliyet gösteren birçok dernek ve sendika yer aldı.

Editör: Tahir Aygün