GÜNÜN İÇİNDEN

Şairler şiirleriyle Atatürk’ü andı!

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)in 48.sini düzenlediği Şiirini al da gel etkinliğinde Atatürk ve 10 Kasım şiirleri okundu.

Abone Ol

HÜSAMETTİN TAT- Yaz- Ar Bir (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin 48’inci şiir etkinliği 10 Kasım ve Atatürk üzerine oldu.

Sunumunu Yaz-Ar-Bir Genel Başkan yardımcısı Sadık Dağdeviren’in yaptığı şiir dinletisinde açılış konuşmasını yapmak için sahneye Genel Başkan Hüsamettin Tat çıktı. Hüsamettin Tat yaptığı açılış konuşmasında “Kasım ayına girdik, kasım ayı bizim için önemli bir ay 10 kasım büyük kurtarıcımız Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olduğundan okuyacağımız şiirlerimiz de Atatürk ve 10 Kasım temalı olacaktır. Ulu önder Atatürk’ümüze karşı ne yapsak azdır.

Onun içindir ki bu etkinliğimizde Atatürk ve 10 Kasım şiirlerini okuyacağız ve Atatürkün sevdiği türküleri söyleyeceğiz” diyerek, şiir dinletisine gelen katılımcı, şair ve dinleyicilere iyi dinletiler ve bol eğlenceler dileyerek açılış konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Yaz-Ar-Bir’in ozanı Mehmet Dağal’ın 2 Türkü söylemesi ile şiir ve müzik dinletisine geçildi. Programa katılan şairler ve ozanlar; Hüsamettin Tat, Musa Soyuçok, Ali Yıldırımer, Sadık Dağdeviren, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Mehmet Akyol (THM), Hüseyin Karatürk (THM), Necati Çallı(TSM), Ünal Şahinler, Mehmet Dağal(THM), Murat Göker, Mustafa Kemal Aslan (THM), Zehra Sultan (THM), İsmail Gökçe, Mehmet Gökçe, Hüseyin Gümüş, Enver Bilki, Saadet Kılıçaslan, Selami Arıkan, Musa Akın, Bayram Günel, şiirlerini okuyup, Türkülerini söyledikten sonra program sonunda o günün anısına katılım belgelerini Genel başkan Hüsamettin Tat’ın elinden alarak, 2 Aralık’da 49. Şiirini Al da Gel programında buluşmak üzere ayrıldılar.