SAĞLIK

Şekerli Atıştırmalıklar Çocuklarda Odaklanma Sorunlarına Yol Açıyor

Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Diyetisyeni Elif Topuz Ülkü, çocukların güne mutlaka kahvaltıyla başlaması gerektiğini vurgulayarak, şekerli atıştırmalıkların çocuklarda odaklanma sorunlarına ve uyku problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Diyetisyeni Elif Topuz Ülkü, çocukların güne mutlaka kahvaltıyla başlaması gerektiğini vurgulayarak, şekerli atıştırmalıkların çocuklarda odaklanma sorunlarına ve uyku problemlerine neden olabileceğini belirtti. Özellikle okul çağındaki çocukların dengeli beslenmesinin önemine dikkat çeken Ülkü, ailelere çocuklarının beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Elif Topuz Ülkü, kaliteli bir kahvaltının çocukların okul başarısını artırabileceğini ifade ederek, yumurta, peynir gibi protein kaynakları ile tam tahıllı ekmek ve mevsim sebzelerinin kahvaltıda yer almasının gerektiğini söyledi. "Çocuklar sabahları iştahsız olabilir, bu yüzden az porsiyonlarla başlamak ve zamanla arttırmak önemlidir. Kahvaltı yapmayan çocuklar için okula götürebilecekleri besleyici sandviçler hazırlanabilir" dedi.

ARA ÖĞÜNLERDE ŞEKERLİ GIDALAR DİKKAT DAĞITIYOR

Ara öğünlerde sıkça tercih edilen kek ve meyve suyu gibi şekerli ürünlerin, çocukların odaklanmasını olumsuz etkilediğini belirten Ülkü, "Bu tarz şekerli atıştırmalıklar çocukların odaklanması yerine uykuya eğilim yaratabiliyor" diye konuştu. Bunun yerine çocuklara ayran, yoğurt, kefir gibi süt ürünleriyle beraber taze ya da kuru meyve verilmesini önerdi.

Ülkü, ayrıca okul yemeklerinin de çocukların düzenli beslenmesi için önemli olduğunu vurgulayarak, "Okullarda verilen öğle yemekleri besleyici olduğu sürece çocuklar için düzenli beslenme açısından büyük önem taşır" dedi.