Toplumda infial uyandıran vahim olaylar oldukça; bir başka deyişle toplumu dehşete düşüren çok acı olaylar yaşandıkça toplumumuz tepki veriyor.

Elbette yanlışa, kötüye,çirkine tepki vermek önemli ancak yeterli değil. Esasen yaşanan olayların derinliğindeki sebepleri doğru analiz etmek ve doğru çözümler üretmek gerekiyor.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 19-10-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 19-10-2024

Bugün ülkede yaşanan rezaletlerin, skandalların, vahim olayların ana sebepleri; kontrol edilemeyen göçmenler, uyuşturucu ticareti ve bağımlılığı, eğitim sistemimizin yetersizliği, devlet kademelerindeki liyakatsizlik ve denetimsizlik, adalet sistemimizdeki yetersizlik ve yetkinsizlik, nüfuz kullanmanın önüne geçilmemesi, adam kayırmacılık, paranın ve rantın her türlü erdemin ve değerler sisteminin önüne geçmesi, hem iktidarın hem de muhalefetin ülkenin gerçek sorunlarından uzak olması ve vizyonsuzluğu, gündemin boş işlerle meşgul olması, vatandaşın her yerde sadece para kaynağı ve müşteri olarak görülmesi, toplumda güven duygusunun yok olması, kişilerin kurumların  önüne geçmesi, kurumsal yapıların sonlandırılmış olması, ülkenin nimetleri paylaşılırken de, ülkedeki olup bitenlerden hesap sorulurken de anayasal eşitliğin sadece yasal metinlerde birer kavram olarak kalmış olması v.d... Sorunlara çözüm üretmesi gerekenlerin çoğu zaman sorunun kaynağı olması...

Editör: Tahir Aygün