2 ay önce EĞİTİM

İlk ders zilinin çalıp okulların açılacağı gün merak ediliyor. 14 Haziran'da okullarda eğitim öğretim faaliyetleri tamamlandı ve yaz tatili başladı. 3 aylık tatil süresi devam ederken ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri "Okullar ne açılacak? 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullar hangi ay, ayın kaçında başlıyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı takvimi...

2 ay önce SİYASET

CHP, 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük ve program değişikliği yapmak için olağanüstü kurultay düzenleyecek. Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda kurultay hazırlıkları başladı.

2 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli'de 836 yıllık camide musalla taşı olarak kullanılan tarihi kalıntı, bölge tarihinin 5 bin yıl öncesine dayandığını ve Boğaziçi Mahallesi'nin eski adının Kaeto olduğunu ortaya çıkardı. Daha önce de kilise alınlığı olarak kullanılan taşın Kaeto halkı tarafından yapıldığı ve üzerinde 3 kişinin isminin bulunduğu belirlendi.

2 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Gram altın ve dolar/TL kuru borsadaki sert düşüş sonrası zirvesini yeniledi. Piyasaların kapalı olduğu saatlerde kur 34 liraya doğru hareket etti. Şu sıralar 33,36 TL seviyesinde bulunuyor. Ons altın hafif düşerken, gram altın yönünü zirveye çevirdi ve rekor geldi.

2 ay önce Merkezefendi

Binlerce kişinin akın ettiği ‘Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’ birbirinden güzel aktiviteler ile dolu dolu geçti. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hem girişimci kadınlarımıza destek oluyor hem de sosyal bir ortam oluşturuyoruz” dedi.

2 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Instagram'a erişim engeli devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu saat 13.00'te Instagram yetkilileriyle görüşecek.

2 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan düzenleme ile ilan piyasasında dolandırıcılığı engellemeye yönelik önemli tedbirler alınacağı duyuruldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konut satışlarında e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirilmesinin zorunlu hale getirileceğini duyurdu. Benzer bir uygulamanın otomobil sektöründe de hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti.

2 ay önce Çameli

Denizli’de Çameli Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Şampiyonası büyük bir çekişmeye sahne oluyor.

2 ay önce Merkezefendi

Yukatel Merkezefendi Belediyesi, yeni sezonda önemli bir transfer gerçekleştirdi. Fransa Ligi’nde Cholet formasıyla geçtiğimiz sezon başarılı performans sergileyen Craig Randall II, 2024/25 sezonunda #BuŞehrinTakımı için mücadele edecek.

2 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Gülten, 36 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir yakalandığı hastalıkla mücadele eden Dr. Gülten, tüm çabalara rağmen yaşama tutunamadı.

Reklam Bloğu