Denizli Haber - Denizli’de Asil Spor Kulübü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Denizli Şubesi işbirliğinde 15-22 Şubat İzci Yararlıdır Haftası kapsamında Merkezefendi Yürüyüş Yolu ve etrafında çevre temizliği yapıldı. Etkinliğe gönüllü olarak katılan 40 genç izci ve 4 izci lideri, 3 saatte 20 poşet çöp topladı.

Denizli Asil Spor Kulübü Başkanı İzci Lideri Murat Aydoğan, izcilik ve çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak hedefiyle yapılan etkinliğin, çevre sakinlerinin de takdirini aldığını söyledi. İzciliğin gençlere kendi kendine yetmenin yanında karakter ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı taşıyan uluslararası bir hareket olduğunu belirten Aydoğan, izciliğin Türk milletinin örf ve adetleri ile örtüşen bir oluşum olduğunu belirterek; “İzcilik faaliyetleriyle amacımız çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak kendi kendilerine yetebilen bireyler olarak yetiştirmek. Yürüyüş yolunda üç saat boyunca 40 izci öğrencimizle birlikte temizlik yaptık. Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’ de bize destek verdi. İnsanların çevrenin ve temizliğin kıymetini iyi bilmesini, çevreyi temiz tutmasını bekliyoruz. Tüm gençlerimizi izci olmaya davet ediyoruz” dedi.

En Kolay Temi̇zli̇k Ki̇rletmemekti̇r (1)

Yaptıkları çevre temizliğiyle takdir toplayan genç izciler, etkinliğin sonunda verdikleri “Çöpünü yere atma, geleceğini karartma”, “En kolay temizlik, kirletmemektir” ve “Temiz çevre, yaşanılabilir dünya, sağlıklı hayat” şeklindeki sosyal mesajlarıyla dikkat çekti.

En Kolay Temi̇zli̇k Ki̇rletmemekti̇r (2)