Denizli Haber - Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu yılda yer alan Zimek Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. 25 yıldır fuara katıldıklarını ifade eden ve ekonomik sıkıntıların fuara katılımı etkilediğini ifade eden Başkan Sarı, “2 yıldır daralma var. Fuarlar her geçen yıl kan kaybediyor ve katılımcılar azalıyor. Yerliler azalıyor, özellikle Çinliler ve yabancı firmalar çoğalıyor. Doğal taş ve mermerde değil her sektörde Çinliler çok fazla katılımcı ile fuarlarda yer alıyor. Dünyadaki dar pazarda Çin karşısında rekabet gücümüzü kaybetmiş durumdayız. Rekabetin kalmadığı bir ortamda satış yapmaya çalışıyoruz"

"Devletimizin bu konuda destek olması şart… Fuarlardaki metrekare fiyatlarının yüksek olması nedeniyle katılımcılar gelmiyor. Geçtiğimiz yıla oranla 50 firmanın azaldığı söyleniyor” diye konuştu. Sanayicinin ülkeye ekonomik anlamda ciddi katkı sağladığını ifade eden Başkan Sarı, “Ülkemizdeki küçük esnafa kadar fayda sağlıyor. Devletimiz destek verirse, üretim çoğalır, yerli ve millilik oranımız yükselir ve ithalatta azalır. Yerlilik ve millilik olursa ferah oluruz. Ülke ekonomisi de iyi seviyeye geliyor. Üretirsek teknolojik anlamda diğer ülkelerle yarışır ve iyi noktalara geliriz” ifadelerini kullandı.

ZİMEK MAKİNE KAMPAYASIYLA FARK YARATTI

Yüksek maaş alanlar için harekete geçildi: Tek tek belirlenip tebligat gönderilecek! Yüksek maaş alanlar için harekete geçildi: Tek tek belirlenip tebligat gönderilecek!

Zimek Makine olarak Ar-Ge çalışmalarını önemsediklerini kaydeden Sarı, “Burada  müşterilerimize özel kampanya yaptık ve büyük ilgi gördü. Pazar payının daralması nedeniyle işletmeler yeni makine alma ve finans açısından zorlandığı için bir bankayla anlaştık. Uygun fiyatlarda faiz seviyesi olmayacak şekilde 12,18 ve 24 ay ödeme tablosu ile müşterilerimizi rahatlamak istiyoruz. Burada makine çalışırken kendi borcunu ödeyecek durumda olacak. Bu vadeleri yaparken fiyat farkı da yok. Hem biz parayı peşin alacağız, müşterilerimizde daha uzun vadeli şekilde makine alacak ve makine kendi borcunu öderken müşterimizde mali açıdan zorlanmayacak. Bu kampanya büyük ilgi gördü. Çok arayan arkadaşlarımız var. Müşterilerimize daha uygun şartlarda makine verebilmek için bu yolu seçtik.  Müşterilerimizi önemsiyoruz. Biz para kazanmayı değil kaliteli mal üretme zihniyeti ile yola çıkmıştık. Ar-Ge’ye yatırım yapıyor ve önem veriyoruz. Sektörümüzde çok güçlü bir noktadayız ve yeni tasarımlar ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Daha uzun ömürlü ve kaliteli ürünler yapmaktan gurur duyuyoruz. Hem ülkemize, hem de dünyaya satış yapıyoruz. Çok güzel bir müşteri portföyümüz var. Yerli yatırımcılara da önem veriyoruz böylelikle ithalatında önüne geçiyoruz” dedi.

Kaynak: https://www.drttv.com/